Tämä gluteeniton sitruunakakku on myös vegaaninen! Raikas kuivakakku syntyy vain ainekset yhdistämällä – helppoa!
AINEKSET
Kakku
150 g maidotonta margariinia
140 g / n. 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
100 g / n. 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Hienoa Riisijauho
170 g / n. 2 dl taloussokeria
25 g / n. ½ dl muscovado sokeria tai fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl aitovaniljajauhetta
½ tl suolaa
1 tl sitruunankuorta
1 dl sitruunamehua
2 dl sitruunan makuista kivennäisvettä
Lisäksi: rasvaa ja gluteenittomia korppujauhoja
Kuorrutus
3 dl tomusokeria
n.1 tl kurkumajauhetta (ei pakollinen, antaa väriä kuorrutukselle, myös maistuu jonkin verran)
n. 2 rkl sitruunamehua tai kunnes saat haluamasi koostumuksen. Voit korvata osan sitruunamehusta myös vedellä
VALMISTUS
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Rasvaa ja korppujauhota vuoka. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet, lisää joukkoon sula margariini ja muut nesteet. Sekoita kevyesti yhteen ja kaada vuokaan. Tasoita taikina ja paista 175 C n. 50 min. Anna jäähtyä hetken, kumoa vuoasta ja kuorruta.
Mistä jauhoseoksesta voisi aloittelija alkaa leipoa täytekakkupohjaa ,marjapiirakkaa ym.