Gluteeniton peltivihis

Gluteeniton peltivihis

Gluteeniton peltivihis on perinteisen peltilihapiirakan vegaani ystävä! Tämä herkku ei kuitenkaan jää maussa kakkoseksi!

AINEKSET

Maidoton rahkavoitaikina
3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaalea Gluteeniton Jauhoseos
1 tl leivinjauhe
1/2 tl suola
250 g maidoton margariini
250 g maidoton maustamaton rahka

Vegejauhistäyte
1 dl hirssi tai puuroriisi
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
n. 250 g vegejauhista
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
2 tl kuivattuja yrttejä esim.timjamia ja oreganoa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
50 ml – 100 ml kasvislientä (nesteen määrä riippuu siitä, kuinka mehevää keitetty hirssi/riisi on)

VALMISTUS

Sekoita kuivat aineet. Nypi joukkoon maidoton margariini. Lisää rahka ja sekoita kevyesti. Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
Keitä hirssi tai puuroriisi. Pilko sipulit. Paista vegejauhis ja sipulit. Lisää mausteet ja kasvisliemi.
Kauli taikina hyvin jauhotetulla alustalla uunipellin kokoiseksi. Laita täytettä levyn toiselle puolelle ja taita toinen puoli päälle. Painele reunat tiukasti ja pistele haarukalla. Paista 200 C n. 25 minuuttia. Nauti värikkään salaatin kanssa!
Vinkki: Voit voidella piirakan esim.gluteenittomalla kaurajuomalla tai maidottoman rahkan ja kaurajuoman sekoituksella ennen paistoa

Tiina Strandberg | My Berry Forest 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *