Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria Kinder-cupcakes
Glutenfria Kinder-cupcakes
Recept publicerat
Glutenfria Kinder-cupcakes
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
n. 9
stor muffinsTillagningstid
15
minuterGlutenfria Kinder-cupcakes är en dubbel läckerhet! Muffinsen med mjölkchoklad är glaserade med utsökt vit chokladglasyr. Om du föredrar att utesluta glasyren kan du tillsätta fler vita chokladbitar i smeten.
Ingredienser
- Muffinsit
150 g margarin
2 dl socker
2 ägg
0,5 dl vatten
3 msk kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
några rader vit choklad (och mjölkchoklad om du vill)
- Glasyr
200 g färskost
100 g margarin
150 g vit choklad
2 dl vaniljextrakt
6 dl florsocker
Beredning
- Vispa samman rumstempererat margarin och socker. Tillsätt ägg och vatten. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt till degen. Tillsätt chokladbitarna och rör om. Häll upp i muffinsformar (ca 9 stora). Grädda i 200°C i ca 15 minuter.
- Mixa det kalla margarinet med ca 2 dl strösocker i en matberedare eller med en elvisp. Tillsätt färskost, smält vit choklad och vaniljextrakt. Mixa till en jämn smet. Tillsätt florsocker 1-2 dl åt gången. För över till en spritspåse och glasera de avsvalnade muffinsen. Strö över Kinderäggbitar eller smulor/granulat av vit- och mjölkchoklad.
- Förvara de glutenfria kinder-muffinsen i kylen och värm upp dem före servering så att muffinsen mjuknar något.