Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria Kinder-cupcakes

Glutenfria Kinder-cupcakes

Glutenfria Kinder-cupcakes

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

n. 9

stor muffins
Tillagningstid

15

Protokoll

Glutenfria Kinder-cupcakes är en dubbel läckerhet! Muffinsen med mjölkchoklad är glaserade med utsökt vit chokladglasyr. Om du föredrar att utesluta glasyren kan du tillsätta fler vita chokladbitar i smeten.

Ingredienser

  • Muffinsit
  • 150 g margarin

  • 2 dl socker

  • 2 ägg

  • 0,5 dl vatten

  • 3 dl Virtasalmi spannmålsprodukt mörk glutenfri mjölpuré

  • 3 msk kakaopulver

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 2 tsk bakpulver

  • några rader vit choklad (och mjölkchoklad om du vill)

  • Glasyr
  • 200 g färskost

  • 100 g margarin

  • 150 g vit choklad

  • 2 dl vaniljextrakt

  • 6 dl florsocker

Beredning

  • Vispa samman rumstempererat margarin och socker. Tillsätt ägg och vatten. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt till degen. Tillsätt chokladbitarna och rör om. Häll upp i muffinsformar (ca 9 stora). Grädda i 200°C i ca 15 minuter.
  • Mixa det kalla margarinet med ca 2 dl strösocker i en matberedare eller med en elvisp. Tillsätt färskost, smält vit choklad och vaniljextrakt. Mixa till en jämn smet. Tillsätt florsocker 1-2 dl åt gången. För över till en spritspåse och glasera de avsvalnade muffinsen. Strö över Kinderäggbitar eller smulor/granulat av vit- och mjölkchoklad.
  • Förvara de glutenfria kinder-muffinsen i kylen och värm upp dem före servering så att muffinsen mjuknar något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.