Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria Kinder cupcakes
Glutenfria Kinder-muffins
Publicerad på
Glutenfria Kinder-muffins
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
n. 9
stor muffinTillagningstid
15
minuterGlutenfria Kinder-muffins är en dubbel läckerhet! Mjölkchokladmuffinsen är glaserade med en läcker vit chokladglasyr. Om du föredrar att utelämna glasyren kan du tillsätta mer vita chokladbitar i smeten.
Ingredienser
- Muffins
150 g margarin
2 dl socker
2 ägg
0,5 dl vatten
3 msk kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
några rader vit choklad (och mjölkchoklad om du vill)
- Glasyr
200 g färskost
100 g margarin
150 g vit choklad
2 tsk vaniljextrakt
6 dl florsocker
Beredning
- Vispa ihop det rumstempererade margarinet och sockret. Tillsätt ägg och vatten. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt till degen. Tillsätt chokladchipsen och rör om så att det blandas. Häll upp i muffinsformar (ca 9 stora). Baka i 200°C i ca 15 minuter.
- Blanda det kalla margarinet med ca 2 dl strösocker i en matberedare eller med en elvisp. Tillsätt färskost, smält vit choklad och vaniljextrakt. Blanda till en jämn smet. Tillsätt florsocker 1-2 dl åt gången. Häll över i en spritspåse och glasera de avsvalnade muffinsen. Strö över Kinderäggbitar eller smulor/granulat av vit och mjölkchoklad.
- Förvara de glutenfria kinder cupcakes i kylen och låt dem värmas upp före servering för att mjuka upp cupcaken något.