Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri havregrynsgröt frallor
Glutenfri havregrynsgröt frallor
Publicerad på
Glutenfri havregrynsgröt frallor
Recept av Helka Tukiainen
Tillagningstid
20
minuterIngredienser
1 l + 42 grader Celsius vatten
2 dl Glutenfri havremjölsblandning från Virtasalmen Viljatuote
2 påsar torrjäst
2 tsk salt
Beredning
- Blanda ner torrjästen i havremjölsblandningen.
- Mät upp + 42°C vatten i en skål.
- Tillsätt gradvis saltet, havremjölsblandningen och den lätta mjölsblandningen under omrörning hela tiden.
- Knåda slutligen degen med degkroken i en köksmaskin eller för hand i 5 minuter.
- Degen ska vara riktigt mjuk och lite lös för att få en mjuk och fluffig frallor.
- Lyft upp degen med en matsked på ett bakplåtspapper och klicka ut den till bullar med botten av en mjölad matsked eller med mjölade händer.
- frallor kan vara ganska kritaktiga (bröd) eftersom de fortfarande stiger i ugnen när de tillagas.
- Grädda under bakplåtspapper på varm plats i 45 min.
- Stick en gaffel i toppen av rullarna och grädda i 250°C varm ugn på medelvärme i 20 minuter.
Hej, jag gjorde just dessa och de är ganska ok, lite fluffiga, luftiga - och jag behöver lite kryddighet i smaken, så jag lägger till lite kryddor, eller morotssås etc en annan gång.....