Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri havregrynsgröt frallor

Glutenfri havregrynsgröt frallor

Glutenfri havregrynsgröt frallor

Recept av Helka Tukiainen
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

20

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Blanda ner torrjästen i havremjölsblandningen.
  • Mät upp + 42°C vatten i en skål.
  • Tillsätt gradvis saltet, havremjölsblandningen och den lätta mjölsblandningen under omrörning hela tiden.
  • Knåda slutligen degen med degkroken i en köksmaskin eller för hand i 5 minuter.
  • Degen ska vara riktigt mjuk och lite lös för att få en mjuk och fluffig frallor.
  • Lyft upp degen med en matsked på ett bakplåtspapper och klicka ut den till bullar med botten av en mjölad matsked eller med mjölade händer.
  • frallor kan vara ganska kritaktiga (bröd) eftersom de fortfarande stiger i ugnen när de tillagas.
  • Grädda under bakplåtspapper på varm plats i 45 min.
  • Stick en gaffel i toppen av rullarna och grädda i 250°C varm ugn på medelvärme i 20 minuter.

En kommentar

  1. Hej, jag gjorde just dessa och de är ganska ok, lite fluffiga, luftiga - och jag behöver lite kryddighet i smaken, så jag lägger till lite kryddor, eller morotssås etc en annan gång.....

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.