Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria ostfrallor (med bakpulver)

Glutenfria ostsmörgåsar (med bakpulver)

Glutenfria ostsmörgåsar (med bakpulver)

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
4.5 från 11 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

20

minuter

De glutenfria ostrullarna tillagas enkelt med bakpulver. frallor är lämpliga att avnjutas till frukost eller som tillbehör.

Ingredienser

Beredning

  • Förvärm ugnen till 225°C
  • Tillsätt de torra ingredienserna blandade med det ljumma vattnet. Blanda degen väl.
  • Fukta händerna med olja och forma degen till 12-14 runda frallor på ett bakplåtspapper.
  • Grädda i 225 grader i ca 20-30 min
  • Glutenfria ostsmörgåsar är som bäst när de är färska.

Tips

  • Gör bröden lite större och servera dem som hamburgare, t.ex. på en middagsbjudning. Tänk bara på att större frallor förmodligen kräver lite längre stektider.

8 Kommentarer

  1. Jag började baka och undrade när degen blev rinnande. Jag undrar om receptet är korrekt och mjölmängden är rätt??

    1. Hej Johanna,

      Jag har gjort dessa ostsmörgåsar med detta recept många gånger. Ibland har degen varit lite lös på grund av att noggrannheten inte alltid är densamma när man mäter med decimaler (du bör mäta i gram för att få den noggrannhet du behöver) När du gör degen, vänta några minuter för att psyllium i mjölblandningen ska svälla. Om degen fortfarande känns för lös efter denna tid kan du tillsätta tillräckligt med mjöl för att forma frallor med oljade händer. Om du använder andra mjölmixer i detta recept, t.ex. vår, kan mängden mjöl som används vara högre, eftersom alla mjölmixer är olika och beter sig något annorlunda. Du kommer att lära dig genom att prova dig fram.
      Ha så kul med bakningen!

      Med vänlig hälsning
      Sari Karjalainen
      Viljatuote Virtasalmi Oy

    1. Hej Jaana,
      Detta recept hade tappat 0 kommatecken när det överfördes till den nya basen! tsk Så den korrekta mängden salt är 0,5 , inte 5tl. Tack för att du påpekade misstaget 🙂

    1. Hej Karo,

      vi har inte provat det, men Light Flour Mix borde också fungera bra i detta recept 😊.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.