Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri kladdkaka
Glutenfri kladdkaka
Publicerad på
Glutenfri kladdkaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
bitarTillagningstid
15
minuterEn glutenfri kladdkaka som smälter i munnen gör dig aldrig besviken! En kladdkaka ska vara fluffig på insidan! Som glutenfri kan alla njuta av kladdkakan!
Ingredienser
200 g smör
200 g mörk glutenfri choklad
4 ägg
2 dl indiansocker / vanligt socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl Mörk glutenfria mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Beredning
- Smält smöret och chokladen på låg värme och låt svalna
- Vispa ägg och socker tills det är fluffigt
- Blanda den mörka mjölblandningen, vaniljsocker, bakpulver och salt och tillsätt försiktigt i den vispade ägg-sockerblandningen.
- Tillsätt det avsvalnade chokladsmöret till blandningen
- Spänn bakplåtspapper i en 24 cm stor form med löstagbar botten och smörj (och bröa) kanterna på formen.
- Grädda i en 24 cm stor form med löstagbar botten i 200 grader i 15-20 min. Kakan ska vara lös i mitten.
- Kyl ner den glutenfria kladdkakan och servera den med vaniljglass.