Gluteenittomat juustosämpylät (leivinjauheella)

Gluteenittomat juustosämpylät (leivinjauheella)

AINEKSET

5 dl vettä
1,5 tl suolaa
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 dl juustoraastetta
2-3 rkl öljyä

VALMISTUS

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen
Lisää haaleaan veteen keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kostuta kädet öljyllä ja muotoile taikinasta pyöreitä sämpylöitä 12-14 kpl leivinpaperin päälle
Paista 225 ast. n.20-30 min

Tulosta

2 kommentti

  • Aloin leipomaan ja ihmettelon kun taikina jäi juoksevaksi. Onkohan resepti ihan oikein ja jauhomäärä oikea??

    • Hei Johanna,

      Olen tehnyt tällä reseptillä näitä juustosämpylöitä lukuisia kertoja. Joskus taikina on jäänyt vähän löysemmäksi johtuen siitä, että desimitoilla mitattaessa tarkkuus ei ole aina sama (pitäisi mitata grammoina jotta tarkkuus olisi riittävä) Kun taikinan tekee kannattaa odottaa muutama minuutti kunnes jauhoseoksessa oleva psyllium turpoaa. Jos taikina tuntuu liian löysältä tämänkin jälkeen jauhoja voi lisätä sen verran, että sämpylät saa öljytyillä käsillä muotoiltua. Jos käytät tässä ohjeessa muita esim. meidän jauhoseoksia, käytettävä jauhomäärä voi olla isompi, koska kaikki jauhoseokset ovat erilaisia ja käyttäytyvät vähän eritavalla. Kokeilemalla oppii.
      Mukavia leivontahetkiä!

      Ystävällisin terveisin,
      Sari Karjalainen
      Virtasalmen Viljatuote Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *