Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria och veganska chokladkakor

Glutenfria och veganska chokladkakor

Glutenfria och veganska chokladkakor

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

9

kex
Tillagningstid

10

minuter

Läckra glutenfria och veganska chokladkakor för att tillfredsställa din sötsug! Den mörka chokladen och sockret gör kakorna söta, vilket balanseras fint av pumpafyllningen.

Ingredienser

Beredning

  • Blanda först chiafrön och vatten till en gelé och ställ åt sidan.
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål: spannmålsmjöl, snabbhavregryn, bakpulver, bakpulver, kardemumma och salt.
  • Vispa margarinet och sockret i en annan skål tills det är skummigt. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om med en träsked tills degen är fast. Tillsätt slutligen chokladchipsen.
  • msk Ta ca 2 (30 g) av degen i taget och rulla till en boll. Fortsätt tills all deg har blivit en boll. Lägg degbollarna i frysen i 15 minuter för att förhindra att kakorna sprider sig för mycket när de gräddas.
  • Förvärm ugnen till 180 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda 9 eller 10 kakor på ett bakplåtspapper, ett bakplåtspapper i taget i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna helt, eftersom de är mycket mjuka när de är varma.
  • Vispa pumpapuré, mjukt margarin och florsocker till ett skummigt skum. Pressa fyllningen mellan de två kexen.

    Glutenfria och veganska chocolate chip cookies är redo att avnjutas! Tiina Strandberg |My Berry Forest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.