Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria och veganska chokladkakor
Glutenfria och veganska chokladkakor
Publicerad på
Glutenfria och veganska chokladkakor
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
9
kexTillagningstid
10
minuterLäckra glutenfria och veganska chokladkakor för att tillfredsställa din sötsug! Den mörka chokladen och sockret gör kakorna söta, vilket balanseras fint av pumpafyllningen.
Ingredienser
1 msk msk chiafrön + 3 vatten
2 dl Virtasalmi's glutenfria flingor Produkt snabbhavreflingor
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
0,25 tsk salt
120 g mjölkfritt margarin
2 dl kokosnötsocker (farinsocker går också bra)
120 g mjölkfri mörk choklad i bitar
- Fyllning
80 g pumpapuré
80 g mjölkfritt margarin
90 g strösocker
Beredning
- Blanda först chiafrön och vatten till en gelé och ställ åt sidan.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål: spannmålsmjöl, snabbhavregryn, bakpulver, bakpulver, kardemumma och salt.
- Vispa margarinet och sockret i en annan skål tills det är skummigt. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om med en träsked tills degen är fast. Tillsätt slutligen chokladchipsen.
- msk Ta ca 2 (30 g) av degen i taget och rulla till en boll. Fortsätt tills all deg har blivit en boll. Lägg degbollarna i frysen i 15 minuter för att förhindra att kakorna sprider sig för mycket när de gräddas.
- Förvärm ugnen till 180 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda 9 eller 10 kakor på ett bakplåtspapper, ett bakplåtspapper i taget i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna helt, eftersom de är mycket mjuka när de är varma.
- Vispa pumpapuré, mjukt margarin och florsocker till ett skummigt skum. Pressa fyllningen mellan de två kexen.
Glutenfria och veganska chocolate chip cookies är redo att avnjutas! Tiina Strandberg |My Berry Forest