Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria bullvåfflor
Glutenfria bullvåfflor
Publicerad på
Glutenfria bullvåfflor
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
9
stDe glutenfria bullvåfflorna får dina smaklökar att vattnas! Och det bästa av allt är att de är mjölkfria också! Servera med lönnsirap och mandelchips eller bär. Bullvåfflorna är som godast när de är nygräddade.
Ingredienser
2,5 dl vatten (42 grader)
1 påse torrjäst
en nypa salt
0,33 msk kardemumma
1 dl socker
1 ägg
ca 6 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
ca 75 g mjukt margarin (mjölkfritt)
- "För glasyr"
2 msk vatten
ca 2,5 dl florsocker
1 msk margarin
(smaksätt med vanilj om du vill)
- För servering
lönnsirap och mandelflingor.
(Du kan också tillsätta lite kanel i lönnsirapen).
Beredning
- Värm upp vattnet till 42 grader. Rör ut torrjästen. Tillsätt kryddor, socker och ägg. Blanda väl.
- Tillsätt sedan en del av mjölet (ca 4 dl) och blanda väl. Låt det svälla en stund.
- Tillsätt sedan resten av mjölet och det mjuka margarinet. Knåda kraftigt.
- Rulla av degen små bullabollar (använd mjöl som hjälpmedel) och låt jäsa under en duk.
- Grädda bullarna i ett våffeljärn tills de får fin färg. Använd margarin/olja för att underlätta gräddningen (följ anvisningarna på våffeljärnet för stekning och användning av fett).
- Blanda florsocker och övriga glasyringredienser till en slät smet och servera till våfflorna. Servera med lönnsirap och mandelflingor. Tillsätt eventuellt en nypa kanel i lönnsirapen.
- De glutenfria bullavåfflorna är bäst nygräddade!
Marita Eriksson | My Bliss Ktchn
Jag brydde mig inte ens om att ta våffeljärnet från skåpet. Jag gräddade de små smörade bullarna i airfryern på 180-200 grader i ca 10 minuter. De sista 2 minuterna vände jag botten upp och ner. De gräddades bra.