Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri lökpaj

Glutenfri lökpaj

Glutenfri lökpaj

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

12-15

st
Tillagningstid

40

minuter

Glutenfri lökpaj är perfekt för salta begär. Den höstliga pajen får sin söta smak från den karamelliserade löken.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl Viljatuote Mörk Glutenfri Mjölblandning

  • 1 tsk xantan

  • en nypa salt

  • 100 g smör eller margarin

  • 3 msk grädde

  • Fyllning
  • 2 stor lök

  • smör

  • olivolja

  • 1 msk socker

  • 2 dl grädde

  • 2 ägg

  • 2 dl emmentalost

  • salt

  • peppar

  • timjan

Beredning

  • Hacka det kalla smöret i bitar. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner smöret i mjölblandningen. Jag använde en elvisp, men du kan också använda en gaffel. Tillsätt slutligen den kalla grädden. Forma degen till en boll. Linda in degbollen i plastfolie och lägg den i kylen i ca 10 minuter.
  • tårtaTryck ut degen jämnt i - eller pajformen. Stick hål i botten med en gaffel. Grädda bottnen i ugnen i 175C i 10 min.
  • Skala lökarna och skär dem i ringar. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt olivoljan. Fräs löken i pannan. Tillsätt en nypa salt och socker och fortsätt fräsa på medelvärme tills löken är karamelliserad.
  • Blanda grädde och ägg. Tillsätt salt, peppar och timjan. Fördela den karamelliserade löken över pajbotten. Häll gräddblandningen över bottnen och strö över riven ost.
  • Baka i 175 grader varm ugn i ca 30 minuter.

    Låt svalna en stund och den glutenfria lökpajen är klar att avnjutas. Ina Elevant ǀGlutenfri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.