Gluteenittomat ja vegaaniset suklaahipputäytekeksit

Gluteenittomat ja vegaaniset suklaahipputäytekeksit

Herkulliset gluteenittomat ja vegaaniset suklaahipputäytekeksit sopivat makean nälkään! Tumma suklaa ja sokeri tekevät kekseistä makeita, jota kurpitsatäyte tasoittaa mukavasti.

AINEKSET

9 täytekeksiä (19-20 erillistä keksiä)

1 rkl chian siemeniä + 3 rkl vettä
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Jauhoseosta
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Pikakaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 tl jauhettua kardemummaa
¼ tl suolaa
120 g maidotonta margariinia
2 dl kookossokeria (käy myös fariinisokeri)
120 g maidotonta tummaa suklaata paloina

Täyte
80 g kurpitsasosetta
80 g maidotonta margariinia
90 g tomusokeria

VALMISTUS

Sekoita ensin chian siemenet ja vesi hyytelöksi ja laita sivuun.

Sekoita kulhossa kuivat aineet: Viljatuotteen jauhot, pikakaurahiutaleet, leivinjauhe, ruokasooda, kardemumma ja suola.

Vatkaa toisessa kulhossa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kuivat aineet puukauhalla sekoittaen, kunnes taikina on kiinteää. Lisää lopuksi joukkoon suklaapalat.

Ota taikinasta noin 2 rkl (30 g) kerrallaan ja pyörittele palloksi. Jatka, kunnes koko taikina on palloina. Laita taikinapallot pakastimeen 15 minuutiksi, jotta keksit eivät leviä liikaa paistaessa.

Lämmitä uuni 180C asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Paista 9 tai 10 keksiä uunipellillä, yksi uunipelti uunissa kerrallaan noin 10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä kokonaan, sillä ne ovat hyvin pehmeitä lämpimänä.

Vaahdota kurpitsasose, pehmeä margariini ja tomusokeri vaahdoksi. Pursota kahden keksin väliin täytettä. Gluteenittomat ja vegaaniset suklaahipputäytekeksit ovat valmiita nautittaviksi!

Tiina Strandberg | My Berry Forest

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.