Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria och veganska kokos- och ananasdonuts

Glutenfria och veganska kokos- och ananasdonuts

Glutenfria och veganska kokos- och ananasdonuts

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

10

st
Tillagningstid

12

minuter

Glutenfria och veganska kokosananasdonuts är som en Piña Colada i donutform! Kan det här vara din nya sommarfavorit?

Ingredienser

  • Donitsit
  • 2 dl (140 g) Virtasalmi's Grain Product Whale Glutenfri mjölpuré

  • 1 dl (90 g) socker

  • 0,5 dl (15 g) kokosflingor

  • 0,5 tsk bakpulver

  • 0,25 tsk bakpulver

  • 0,25 tsk salt

  • 1 dl tsk ananasjuice + 1 ljus ättika (t.ex. äppelcidervinäger)

  • 1 dl kokosnötsyoghurt

  • 50 g smält veganmargarin

  • Fyllning
  • 10 st Ananasringar

  • vispad vegansk havregrynsgröt eller kokosgrädde (se tips)

  • Glasyr
  • 1-2 msk smält olja, t.ex. kokosnötsolja

  • 2 msk kokosflingor

  • 0,5 msk socker

Beredning

  • Förvärm ugnen till 200°C. Smörj hålen i munkformen med fett.
  • Blanda mjöl, socker, kokosflingor, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål. Häll i ananasjuicen, vinägern, det smälta margarinet och kokosyoghurten. Blanda degen tills den är slät och skeda eller häll i hålen i munkformen.
  • Baka munkarna i ca 12 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt munkarna svalna i formen i ca 10 minuter och stjälp sedan upp dem på ett bakplåtspapper.
  • Smält kokosoljan. Blanda kokosflingor och socker i en separat skål.
  • Doppa munkarna först i kokosolja och sedan i kokosflingor och sockerblandningen. Upprepa tills alla munkar är täckta.
  • Skär munkarna på mitten. Placera ananasringen ovanpå den andra halvan och häll vispad havregryns- eller kokosgrädde ovanpå. Tryck försiktigt på den andra halvan av munken ovanpå.
  • Om du vill att "vispgrädden" ska stelna, förvara munkarna väl täckta i kylen i cirka en timme.


  • Glutenfria och veganska kokos- och ananasdonuts är redo att avnjutas. Tiina Strandberg |My Berry Forest

Tips

  • Kokosgrädden vispas av den kokosgrädde som har kylts i kylen. Ställ burken med kokosmjölk i kylen och skeda nästa dag upp den tjocka krämiga delen i en skål. Vispa i några minuter. Du kan tillsätta sötningsmedel, t.ex. strösocker, i skummet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.