Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria muffins med fetaost, skinka och paprika
Glutenfria muffins med fetaostskinka och paprika
Publicerad på
Glutenfria muffins med fetaostskinka och paprika
Recept av Marika Kaila
Portioner
9
stTillagningstid
25
minuterGlutenfria Feta-skink- och pepparkoppar är perfekta för salta begär. Du kan också ändra toppingen efter tycke och smak. Prova och älska! Degen räcker till 9 koppar.
Ingredienser
- Deg
150 g mjukt smör
1 dl Virtasalmi spannmålsprodukts glutenfria fina bovetemjöl
1 dl riven ost
2 msk grillad paprika eller crème de trois lökar (tillval)
- Kräm blandning
1 ägg
1 dl grillad paprika eller crème av tre lökar (tillval)
0,5 tsk svartpepparpulver
- Fyllning
200 g tärningar eller strimlor av korpela skinka
1 hackad röd paprika
200 g fetaost
1 dl hackad färsk persilja
1 dl riven ost
- På ytan
2 dl riven ost
Beredning
- Deg
- Vänd ner det mjuka smöret och mjölet, tillsätt den rivna osten och grädden.
- Blanda till en jämn smet och fördela den i smorda och mjölade muffinsformar.
- Förgrädda de tomma formarna i 200°C i 10 min.
- Kräm blandning
- msk Lägg gräddblandningen i botten av de förkokta kopparna, 1 per kopp.
- Lägg sedan fyllningen ovanpå gräddblandningen.
- Fyllning
- Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och lägg i formarna, precis ovanpå.
- Strö slutligen över den rivna osten på toppen av varje kopp.
- Fortsätt gräddningen i 200°C i ca 15 minuter.
Glutenfria koppar med fetaostskinka och paprika serveras bäst varma med en sallad. Marika Kaila | Upp till handlederna med deg
Hallå! Kan du hjälpa mig? Jag skulle vilja göra mjölkfri, glutenfri jästdeg till min son, men jag vet inte hur man konverterar vanlig jästdeg till den. Skulle ni experter veta om jag lägger ett recept på vanlig jästdeg här? Här är 7 dl röd mjölk, 3-4 msk salt, ca 150-200 g smör och vetemjöl till en fast deg som är bra att baka och runda till ganska tunna pajskivor. Samma typ av ämnen som i karelska pajer. Jag kan göra mjölfyllningen och steka i olja, men degen och bakningen har varit svår, eftersom glutenfritt mjöl har en så dålig bindning med psyllium. Tack på förhand.
Hej Pirkko!
Jag har svarat dig via e-post.
Jag skulle vilja veta vilka glutenfria mjölsorter som kan användas till blodpuddingar och hur mycket som går åt till ca 1 liter deg.
Hej Marja-Leena!
Tyvärr har vi inga riktlinjer för åderlåtning. Men Ljus Glutenfri Mjölblandning är säkert det mest lämpliga och mildaste mjölet. Vi känner inte till mängden.