Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria blinier
Glutenfria blinis
Publicerad på
Glutenfria blinis
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Servera de glutenfria blinierna varma med löjrom, gräddfil och lök, men det går också bra att toppa med gravad eller kallrökt fisk. Det är härligt att ha en blinifest mitt i vintern.
Ingredienser
- Förberedelse av roten
0,25 bitar jäst
2,5 dl ljummen mjölk
1,5 dl Viljatuote Bovetemjöl
0,5 tsk socker
- Tillägg i degbasen
2 äggulor och äggvitor
1 dl glutenfri öl
1,5 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
0,5 tsk salt
2 msk smör
- För stekning
Smör eller klarifierat smör
- Kallrökt laxfyllning eller löjromfyllning
smetana
färsk dill
citron
hackad rödlök
kallrökt lax eller löjrom
salt
svartpeppar
- Fyllning med kallrökt renstek
Kallrökt renstek
smetana
1-2 tsk pepparrotspasta
färsk timjan
peppar
salt
hackad rödlök
Beredning
- Degbasen
- Blanda jästen med den ljumma mjölken och tillsätt bovetemjölet och sockret.
- Ställ skålen i ett varmt vattenbad i cirka en timme
- Tillsätt till
- Separera äggulorna och äggvitorna i separata behållare.
- Vispa upp äggvitorna.
- Tillsätt äggulor, glutenfri öl, Ljus Glutenfri Mjölblandning, salt och smör till den upphöjda degen.
- Tillsätt slutligen de vispade äggvitorna och lyft försiktigt upp dem
- Bakning
- Stek i en blinipanna med smör.
- Tillsätt mer smörfett efter vändning.
- Fyllningen
- Lägg ingredienserna till fiskfyllningen ovanpå den varma blinin. Du kan också blanda ihop ingredienserna om du vill.
- Blanda ingredienserna till renfyllningen: gräddfil, pepparrotspasta, salt och peppar. Om du vill kan du också lägga till lite hackad ren.
- Servera de glutenfria blinierna varma.
Tips
- Se receptvideon här.
Jag läste först dina blini-instruktioner på svenska på nätet, men översättningen är så dålig att en del av texterna inte betyder någonting. De finska instruktionerna är tydliga och bra.
Jag kan översätta de värsta felöversättningarna till svenska om ni vill.
Bästa hälsningar
Claes Stigzelius
Hej Claes,
Tack för ditt erbjudande! Felen i de svenska instruktionerna har nu rättats till - förhoppningsvis är de nu ok.