Tarjoa gluteenittomat blinit kuumana mädin, smetanan ja sipulin kanssa, myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin. Sydäntalvella on ihana pitää pienet blinikestit.
AINEKSET
JUUREN VALMISTUS
¼ palaa hiivaa
2 ½ dl kädenlämpöistä maitoa
1 ½ dl Virtasalmen Viljatuotteen tattarijauhoa
½ tl sokeria
JUUREEN LISÄTÄÄN
2 kananmunan keltuaista sekä valkuaista
1 dl gluteenitonta olutta
1 ½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
½ tl suolaa
2 rkl voita
PAISTAMISEEN
Voita tai kirkastettua voita
KYLMÄSAVULOHI- TAI MÄTITÄYTE
smetanaa
tuoretta tilliä
sitruunaa
punasipulia hienonnettuna
kylmäsavustetettua lohta tai mätiä
suolaa
mustapippuria
KYLMÄSAVUSTETTU PORONPAISTI-TÄYTE
Kylmäsavustettua poroa
smetanaa
piparjuuritahnaa (1-2 tl/purkki)
tuoretta timjamia
pippuria
suolaa
punasipulia hienonnettuna
VALMISTUS
JUURI
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää tattarijauho sekä sokeri.
Laita astia kohomaan lämpimään vesihauteeseen n. tunniksi
LISÄÄ
Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri astioihin.
Vaahdota valkuaiset.
Lisää kohonneeseen taikinaan kananmunan keltuaiset, gluteeniton olut, Vaalea jauhoseos, suola ja voi.
Lopuksi lisää vaahdotetut valkuaiset varovasti nostellen
PAISTAMINEN
Paista blinipannussa jossa on voita.
Lisää voisulaa kääntämisen jälkeen.
TÄYTTEET
Lisää kalatäytteen ainekset lämpimän blinin päälle. Voit halutessasi sekoittaa myös ainekset keskenään.
Sekoita porotäytteen aineksista keskenään vähintään smetana, piparjuuritahna, suola ja pippuri. Voit halutessasi lisätä myös osan porosta hienonnettuna joukkoon.