Gluteenittomat blinit

Blinit ovat mahtava talviherkku! :-)Tällä ohjeella valmistuvat #blinit nopeasti, koska pitkää hapatusta ei tarvita. Erilaisilla täytteillä jokaiselle löytyy varmasti oma mieleinen vaihtoehto. Täytteinä voit käyttää esimerkiksi graavilohta, mätiä, savulihaa tai vaikka kasviksia. Perinteisesti blinien päällä näiden lisäksi on myös punasipulia, smetanaa ja suolakurkkua.#gluteeniton #gluteenittomatblinit #tattarijauho #vaaleajauhoseos #virtasalmenviljatuote #viljatuote

Julkaissut Virtasalmen Viljatuote Oy Torstaina 2. maaliskuuta 2017

Gluteenittomat Blinit

Tarjoa gluteenittomat blinit kuumana mädin, smetanan ja sipulin kanssa, myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin.  Sydäntalvella on ihana pitää pienet blinikestit.

AINEKSET

JUUREN VALMISTUS
¼ palaa hiivaa
2 ½ dl kädenlämpöistä maitoa
1 ½ dl Virtasalmen Viljatuotteen tattarijauhoa
½ tl sokeria

JUUREEN LISÄTÄÄN
2 kananmunan keltuaista sekä valkuaista
1 dl gluteenitonta olutta
1 ½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
½ tl suolaa
2 rkl voita

PAISTAMISEEN
Voita tai kirkastettua voita

VALMISTUS

JUURI
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää tattarijauho sekä sokeri.
Laita astia kohomaan lämpimään vesihauteeseen n. tunniksi

LISÄÄ
Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri astioihin.
Vaahdota valkuaiset.
Lisää kohonneeseen taikinaan kananmunan keltuaiset, gluteeniton olut, Vaalea jauhoseos, suola ja voi.
Lopuksi lisää vaahdotetut valkuaiset varovasti nostellen

PAISTAMINEN
Paista blinipannussa jossa on voita.
Lisää voisulaa kääntämisen jälkeen.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *