Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton karpalo-vaniljakakku
Gluteeniton karpalo-vaniljakakku
Resepti julkaistu
Gluteeniton karpalo-vaniljakakku
Reseptin kirjoittaja Marika Kaila
Kypsennysaika
45
minuuttiaHerkullinen gluteeniton karpalo-vaniljakakku sopii tarjottavaksi niin arkena kuin juhlana. Karpalo ja vanilja ovat maistuva yhdistelmä. Halutessasi voit myös pakastaa kakun ja lisätä koristelun vasta ennen tarjoilua.
Ainekset
7 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 dl fariinisokeria
3 tl soodaa
300 g voisulaa
3 dl siirappia
4,5 dl piimää
150 g kuivattuja karpaloita
4 rkl vanilja-aromia
6 tl aitoa vaniljasokeria
Valmistus
- Sekoita kaikki aineet keskenään.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun n. 2,3 litraiseen vuokaan.
- Paista uunin pohjalla ritilän päällä 175 C 45 min.
- Anna jäähtyä. Koristele esim. tomusokerilla ja gluteeniton karpalo-vaniljakakku on valmis nautittavaksi.
Vinkki
- Voit myös pakastaa kakun tuoreena. Lisää koristelut vasta juuri ennen tarjoilua.
- Alkuperäisen reseptin löydät täältä.