Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton suklaakakku
Gluteeniton suklaakakku
Resepti julkaistu
Gluteeniton suklaakakku
Reseptin kirjoittaja Marika Kaila
Annokset
18
kplKypsennysaika
50
minuuttiaTämä herkullinen gluteeniton suklaakakku on helppo valmistaa ja maistuu varmasti kaikille. Tarjoile marjojen tai jäätelön kera.
Ainekset
3 kananmunaa
2 dl sokeria
3 tl aitoa vaniljasokeria
170 g margariinisulaa
1 dl vadelmahilloa
2 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 rkl vaniljakreemijauhetta
1 dl kylmää vettä
1 dl piimää
- Kuorrutus
200 g tummaa suklaata (itse käytin dammenbergin reinoa)
0,5 dl kermaa
Valmistus
- Vaahdota kananmunat ja sokerit.
- Lisää margariinisula ja vadelmahillo.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.
- Lisää kylmä vesi ja piimä.
- Kaada voideltuun ja jauhotettuun 23 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.
- Paista 175 C n. 50 min.
- Anna jäähtyä kylmäksi asti ja kumoa kakku leikkuulaudalle ja kuorruta.
- Täyte
- Sulata suklaa vesihauteessa
- Lisää kerma sulanneeseen suklaaseen.
- Koristele gluteeniton suklaakakku haluamallasi tavalla.
Vinkki
- Jos kuorrutus ehtii jämähtää, ennen kuin saat sen levitettyä, niin laita takasin vesihauteeseen
- Alkuperäisen reseptin löydät täältä.