Tämä herkullinen gluteeniton suklaakakku on helppo valmistaa ja maistuu varmasti kaikille. Tarjoile marjojen tai jäätelön kera.
AINEKSET
3 kananmunaa
2 dl sokeria
3 tl aitoa vaniljasokeria
170 g margariinisulaa
1 dl vadelmahilloa
2 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 rkl vaniljakreemijauhetta
1 dl kylmää vettä
1 dl piimää
KUORRUTUS
200 g tummaa suklaata (itse käytin dammenbergin reinoa)
½ dl kermaa
VALMISTUS
Vaahdota kananmunat ja sokerit.
Lisää margariinisula ja vadelmahillo.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.
Lisää kylmä vesi ja piimä.
Kaada voideltuun ja jauhotettuun 23 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.
Paista 175 C n. 50 min.
Anna jäähtyä kylmäksi asti ja kumoa kakku leikkuulaudalle ja kuorruta.
TÄYTE
Sulata suklaa vesihauteessa
Lisää kerma sulanneeseen suklaaseen.
Koristele gluteeniton suklaakakku haluamallasi tavalla.
Vinkki
Jos kuorrutus ehtii jämähtää, ennen kuin saat sen levitettyä, niin laita takasin vesihauteeseen
Alkuperäisen reseptin löydät täältä.