Herkulliset gluteenittomat nokkosletut sopivat moneen niin arkena kuin juhlana. Voit nauttia letuista suolaisena tai makeana, millä aterialla tahansa.
AINEKSET
5 dl maidoa tai vettä
2 kananmunaa
2 ½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Nokkoslettujauhoseosta
1 tl suolaa
Paistamiseen voita tai öljyä
VALMISTUS
Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa.
Lisää maito tai vesi, jauhot ja suola vispaten jaukkoon.
Anna turvota noin 10 min.
Sekoita taikinaa aina ennen uuden annoksen ottamista, sillä jauhot vajoavat kulhon pohjalle.
Paista ohukaispannulla tai muurikkapannulla isoja lettuja. Nauti gluteenittomat nokkosletut suolaisena tai makeana.
Katso reseptivideo täältä.
TARJOILE SUOLAISENA:
savukalatäytteellä
jauhelihalla
kasviksilla
erilaisilla juustoilla
TARJOILE MAKEANA:
hillolla ja kermavaahdolla
kinuskikastikkeella
hasselpähkinälevitteellä
marjoilla