Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri chokladkaka
Glutenfri chokladkaka
Publicerad på
Glutenfri chokladkaka
Recept av Marika Kaila
Portioner
18
stTillagningstid
50
minuterDen här läckra glutenfria chokladkakan är lätt att göra och kommer garanterat att falla alla i smaken. Servera med bär eller glass.
Ingredienser
3 ägg
2 dl socker
3 tsk äkta vaniljsocker
170 g margarinpulver
1 dl hallonsylt
2 tsk bakpulver
3 msk mörkt kakaopulver
3 dlLjus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
2 msk vaniljkrämspulver
1 dl kallt vatten
1 dl mjölk
- Glasyr
200 g mörk choklad (jag använde dammenberg reino)
0,5 dl kräm
Beredning
- Vispa ägg och socker.
- Tillsätt margarin och hallonsylt.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem till skummet.
- Tillsätt kallt vatten och kärnmjölk.
- Häll i en smord och mjölad ugnsform med en diameter på 23 cm.
- Grädda i 175 C i ca 50 min.
- kaka Låt svalna tills den är kall och stjälp sedan upp den på en skärbräda och glasera.
- Fyllning
- Smält chokladen i ett vattenbad
- Tillsätt grädden till den smälta chokladen.
- Dekorera den glutenfria chokladkakan som du vill.
Tips
- Om frostingen fryser innan du kan breda ut den, ställ tillbaka den i vattenbadet.
- Du hittar originalreceptet här.