Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri chokladkaka

Glutenfri chokladkaka

Glutenfri chokladkaka

Receptförfattare Marika Kaila
0.0 genomsnittligt betyg från 0 recensenter
Portioner

18

st
Tillagningstid

50

minuter

Denna läckra glutenfria chokladkaka är lätt att göra och kommer garanterat att göra alla nöjda. Servera med bär eller glass.

Ingredienser

  • 3 ägg

  • 2 dl socker

  • 3 dl äkta vaniljsocker

  • 170 g margarinpulver

  • 1 dl hallonsylt

  • 2 tsk bakpulver

  • 3 rkl mörkt kakaopulver

  • 3 dlLjus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote

  • 2 rkl Vaniljsåspulver

  • 1 dl kallt vatten

  • 1 dl mjölk

  • Glasyr
  • 200 g mörk choklad (jag använde dammenberg reino)

  • 0,5 dl kräm

Beredning

  • Vispa ägg och socker.
  • Tillsätt margarin och hallonsylt.
  • Blanda de torra ingredienserna och tillsätt till skummet.
  • Tillsätt kallt vatten och kärnmjölk.
  • Häll i en smord och mjölad ugnsform med en diameter på 23 cm.
  • Grädda i 175 C i ca 50 min.
  • Låt svalna tills den är kall, stjälp sedan upp kakan på en skärbräda och glasera.
  • Fyllning
  • Smält chokladen i ett vattenbad
  • Tillsätt grädden i den smälta chokladen.
  • Dekorera den glutenfria chokladtårtan som du vill.

Tips

  • Om glasyren fryser innan du hinner breda ut den, ställ tillbaka den i vattenbadet.
  • Originalreceptet hittar du här.

Svara på

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.