Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri jul-cheesecake

Glutenfri jul-cheesecake

Glutenfri jul-cheesecake

Recept av Marika Kaila
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

10

Protokoll

Glutenfri julcheesecake är ett utsökt tillskott till julbordet. Kakan kombinerar traditionella cheesecakeingredienser med julkryddor.

Ingredienser

Beredning

  • Vispa ägg och socker till ett fluffigt skum.
  • Tillsätt mjöl och pepparkakskrydda och rör försiktigt med en pil.
  • Grädda i 175 C i ca 10 min.
  • Kyl basen.
  • Fyllning
  • Vispa grädde, färskost, färskost och farinsocker.
  • Om du använder frysta pilar behöver du 2 dl, tina dem, mosa och tillsätt i skummet.
  • Värm gelatinpulvret och vattnet till en jämn smet, men låt det inte koka.
  • Kyl ner gelatinblandningen och tillsätt till fyllningen under omrörning.
  • Skeda fyllningen över den avsvalnade bottnen och ställ i kylskåpet.
  • En saftig glutenfri julcheesecake är som godast dagen efter.

    Marika Kaila | Upp till midjan i deg

2 Kommentarer

  1. Det ser ut som en god kaka. Om man använder gelatinblad, hur mycket behöver man?

    1. Hej Ella!
      Kul att du var intresserad av receptet. Vanligtvis motsvarar 1 tesked gelatinpulver 1-2 gelatinblad, men du bör kontrollera gelatinförpackningen eftersom det kan finnas varumärkesspecifika skillnader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.