Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri jul-cheesecake
Glutenfri jul-cheesecake
Recept publicerat
Glutenfri jul-cheesecake
Recept av Marika Kaila
Tillagningstid
10
ProtokollGlutenfri julcheesecake är ett utsökt tillskott till julbordet. Kakan kombinerar traditionella cheesecakeingredienser med julkryddor.
Ingredienser
1 ägg
0,5 dl socker
0,25 tl bakpulver
1 tl pepparkaksglasyr
- Fyllning
2,5 dl vispgrädde
2 prk (400 g) pepparkakor
150 g färskost utan smak
0,5 dl farinsocker
1 dl lingonsylt
3 tl gelatinpulver
0,5 dl vatten
Beredning
- Vispa ägg och socker till ett fluffigt skum.
- Tillsätt mjöl och pepparkakskrydda och rör försiktigt med en pil.
- Grädda i 175 C i ca 10 min.
- Kyl basen.
- Fyllning
- Vispa grädde, färskost, färskost och farinsocker.
- Om du använder frysta pilar behöver du 2 dl, tina dem, mosa och tillsätt i skummet.
- Värm gelatinpulvret och vattnet till en jämn smet, men låt det inte koka.
- Kyl ner gelatinblandningen och tillsätt till fyllningen under omrörning.
- Skeda fyllningen över den avsvalnade bottnen och ställ i kylskåpet.
- En saftig glutenfri julcheesecake är som godast dagen efter.
Marika Kaila | Upp till midjan i deg
Det ser ut som en god kaka. Om man använder gelatinblad, hur mycket behöver man?
Hej Ella!
Kul att du var intresserad av receptet. Vanligtvis motsvarar 1 tesked gelatinpulver 1-2 gelatinblad, men du bör kontrollera gelatinförpackningen eftersom det kan finnas varumärkesspecifika skillnader.