Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri jul-cheesecake
Glutenfri Julostkaka
Publicerad på
Glutenfri Julostkaka
Recept av Marika Kaila
Tillagningstid
10
minuterGlutenfri Julostkaka är ett utsökt tillskott till julbordet. Kakan kombinerar traditionella ostkakas ingredienser med julkryddor.
Ingredienser
1 ägg
0,5 dl socker
0,25 tsk bakpulver
1 tsk pepparkakskrydda
- Fyllning
2,5 dl vispgrädde
2 brk (400 g) kvarg med pepparkakssmak
150 g naturell färskost
0,5 dl farinsocker
1 dl lingonsylt
3 tsk gelatinpulver
0,5 dl vatten
Beredning
- Vispa ägg och socker till ett fluffigt skum.
- Tillsätt mjöl och pepparkakskrydda och rör försiktigt med en slickepott.
- Grädda i 175 C i ca 10 min.
- Kyl ner basen.
- Fyllning
- Vispa grädde, kvarg, färskost och farinsocker.
- Om du använder frysta lingonbär behöver du 2 dl, tina dem, mosa och tillsätt i skummet.
- Värm gelatinpulvret och vattnet tills det är jämnt, men koka inte.
- Kyl ner gelatinblandningen och tillsätt den till fyllningen under omrörning.
- Skeda fyllningen över den avsvalnade bottnen och kyl i kylen.
- En saftig glutenfri julostkaka är som godast dagen efter.
Marika Kaila | Upp till midjan i deg
Ser ut som en god tårta. Om man använder gelatinblad, hur mycket behöver man då?
Hej Ella!
Kul att du var intresserad av receptet. tsk Vanligtvis motsvarar 1 gelatinpulver 1-2 gelatinblad, men du bör kontrollera gelatinförpackningen eftersom det kan finnas varumärkesspecifika skillnader.