Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri jul-cheesecake

Glutenfri Julostkaka

Glutenfri Julostkaka

Recept av Marika Kaila
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

10

minuter

Glutenfri Julostkaka är ett utsökt tillskott till julbordet. Kakan kombinerar traditionella ostkakas ingredienser med julkryddor.

Ingredienser

  • 1 ägg

  • 0,5 dl socker

  • 0,5 dl Viljatuote Glutenfritt Majsmjöl

  • 0,25 tsk bakpulver

  • 1 tsk pepparkakskrydda

  • Fyllning
  • 2,5 dl vispgrädde

  • 2 brk (400 g) kvarg med pepparkakssmak

  • 150 g naturell färskost

  • 0,5 dl farinsocker

  • 1 dl lingonsylt

  • 3 tsk gelatinpulver

  • 0,5 dl vatten

Beredning

  • Vispa ägg och socker till ett fluffigt skum.
  • Tillsätt mjöl och pepparkakskrydda och rör försiktigt med en slickepott.
  • Grädda i 175 C i ca 10 min.
  • Kyl ner basen.
  • Fyllning
  • Vispa grädde, kvarg, färskost och farinsocker.
  • Om du använder frysta lingonbär behöver du 2 dl, tina dem, mosa och tillsätt i skummet.
  • Värm gelatinpulvret och vattnet tills det är jämnt, men koka inte.
  • Kyl ner gelatinblandningen och tillsätt den till fyllningen under omrörning.
  • Skeda fyllningen över den avsvalnade bottnen och kyl i kylen.
  • En saftig glutenfri julostkaka är som godast dagen efter.

    Marika Kaila | Upp till midjan i deg

2 Kommentarer

  1. Ser ut som en god tårta. Om man använder gelatinblad, hur mycket behöver man då?

    1. Hej Ella!
      Kul att du var intresserad av receptet. tsk Vanligtvis motsvarar 1 gelatinpulver 1-2 gelatinblad, men du bör kontrollera gelatinförpackningen eftersom det kan finnas varumärkesspecifika skillnader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.