Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria bananmuffins

Glutenfria bananmuffins

Glutenfria bananmuffins

Recept av Kirsi Euspilys
0.0 från 0 röster
Portioner

14

st
Tillagningstid

15

minuter

Dessa härliga bananmuffins är gjorda av Virtasalmi Cereal Products glutenfria tef-mjöl.

Ingredienser

Beredning

  • Jag vispade ägg och socker först.
  • Sedan tillsatte jag omväxlande mosade bananer, mjöl+bakpulver+psyllium-blandningen och resten av ingredienserna.
  • Smeten räckte till 14 muffins (jag måste erkänna att jag måste ha smakat på smeten till en muffin, så god var den).
  • Ugnstermometern visade 250 grader när jag satte in muffinsplåten i ugnen och gräddade i 15 minuter.
  • I en elektrisk ugn räcker det förmodligen med 200 grader, gräddningstiden kanske är lite längre.
  • Jag använde pappersfodral i muffinsplåten och muffinsen fick svalna till nästa dag, då pappersfodren lossnade fint.
  • kvarg Toppa sedan med irländsk grädde som glasyr och frystorkade hallon som garnering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.