Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria bananmuffins
Glutenfria bananmuffins
Publicerad på
Glutenfria bananmuffins
Recept av Kirsi Euspilys
Portioner
14
stTillagningstid
15
minuterDessa härliga bananmuffins är gjorda av Virtasalmi Cereal Products glutenfria tef-mjöl.
Ingredienser
3 ägg
1 dl socker
2,5 dl Glutenfritt fullkornsmjöl Dark Tef från Virtasalmi Cereal Products
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl olja
3 dl yoghurt utan smaksättning
1 tsk smaksatt med citron
200 g Banan
Beredning
- Jag vispade ägg och socker först.
- Sedan tillsatte jag omväxlande mosade bananer, mjöl+bakpulver+psyllium-blandningen och resten av ingredienserna.
- Smeten räckte till 14 muffins (jag måste erkänna att jag måste ha smakat på smeten till en muffin, så god var den).
- Ugnstermometern visade 250 grader när jag satte in muffinsplåten i ugnen och gräddade i 15 minuter.
- I en elektrisk ugn räcker det förmodligen med 200 grader, gräddningstiden kanske är lite längre.
- Jag använde pappersfodral i muffinsplåten och muffinsen fick svalna till nästa dag, då pappersfodren lossnade fint.
- kvarg Toppa sedan med irländsk grädde som glasyr och frystorkade hallon som garnering.