Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Banaanimuffinsit
Gluteenittomat Banaanimuffinsit
Resepti julkaistu
Gluteenittomat Banaanimuffinsit
Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
Annokset
14
kplKypsennysaika
15
minuuttiaNämä ihanat banaanimuffinssit valmistuvat Virtasalmen Viljatuotteen gluteenittomasta tef jauhosta.
Ainekset
3 munaa
1 dl sokeria
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Tef-täysjyväjauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl öljyä
3 dl maustamatonta jogurttia
1 tl sitruuna-aromia
200 g banaania
Valmistus
- Munat ja sokerin vaahdotin ensin.
- Sitten lisäsin vaahtoon vuorotellen muusatut banaanit, jauho+leivinjauhe+psylliumseoksen sekä loput muut aineet.
- Taikinasta tuli 14 muffinia (täytyy myöntää, että taikinaa tuli maisteltua varmaan yhden muffinin verran, oli se niin hyvää).
- Leivinuunin mittari näytti 250 astetta kun laitoin muffinipellin uuniin ja paistoin 15 minuuttia.
- Sähköuunissa varmaan 200 astetta riittää, paistoaika ehkä vähän pidempi.
- Käytin paperisia vuokia muffinipellissä ja muffinit saivat rauhassa jäähtyä seuraavaan päivään, jolloin paperivuoat irtosivat hienosti.
- Sitten vielä päälle Irish cream-rahkaa kuorrutteeksi ja pakastekuivattua vadelmaa koristeeksi.