gluteeniton kääretorttu

Gluteeniton Raitaunelma Kääretorttu

Leivo gluteeniton kääretorttu kahvipöytään! Kääretorttu on nopea ja herkullinen leivonnainen, josta riittää syötävää isommallekin porukalle. 

HUOM! Tässä ohjeessa muistutan kuitenkin, että täytteen ainekset eivät välttämättä sovellu kaikkein herkimmille. Dr.Oetkerin maahantuojan mukaan Muffinitäytteen sisältämä glukoosisiirappi on tehty vehnästä ja/tai maissista, mutta glukoosisiirappi on niin prosessoitu ja puhdas, ettei se sisällä enää gluteenia tai aiheuta allergiaa. Kakkumousessassa sen sijaan lukee maininta “saattaa sisältää pieniä määriä gluteenia”.

AINEKSET

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta

TÄYTTEET
Dr.Oetker Muffinssitäyte toffee
Dr.Oetker Kakkumousse, suklaanmakuinen
2,5 dl vettä

VALMISTUS

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhoihin ja siivilöi vaahtoon.
Sekoita kevyesti sekaisin.
Laita puolet taikinasta pursotuspussiin.
Sekoita toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe ja laita se toiseen pursotuspussiin.
Pursota leivinpaperin päälle raitoja ensin toisella värillä, ja sitten toisella täyttäen tyhjät välit.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia.
Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota päälimmäinen paperi.
Käännä levy niin, että paistopinta on ylöspäin.
Levitä päälle toffeetäytettä. Sekoita veteen kakkumousse -jauhe ja vispaa sähkövatkaimella pari minuuttia.
Levitä vaahto pohjan päälle.
Rullaa kääretorttu rullalle ja nosta tarjoilualustalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *