Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria chokladkakor med banan
Glutenfria chokladkakor med banan
Publicerad på
Glutenfria chokladkakor med banan
Recept av Marika Kaila
Ingredienser
3,5 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1 dl farinsocker
4 tsk äkta vaniljsocker
2 tsk baksoda
200 g smält smör
3,5 dl surmjölk
1 dl sirap
1 banan (mosad)
80 g t.ex. 79% choklad i smulor (t.ex. Dammenberg criollo)
Beredning
- Blanda de torra ingredienserna, det kylda smöret, kärnmjölken, sirapen och bananen väl.
- Tillsätt slutligen chokladbitarna.
- Du kan grädda dessa i antingen smorda och mjölade bakformar med en gräddningstid på 175'c i cirka 20 minuter.
- Eller i en 1,8 l kaffekakform med en gräddningstid på 175'c i ca 50 min-1 tim (eller tills den är färdig).
- Gräddningstiderna är alltid ugnsspecifika.
För en tid sedan hade jag skrivit ner det här receptet för mig själv. Nu hittade jag det i en recepthäfte och gjorde en tårta. kaka Den blev jättebra!
Trevligt att höra 🙂 t. Matti - Viljatuote