Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria bagels
Glutenfria bagels
Publicerad på
Glutenfria bagels
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
20
minuterGlutenfria bagels ger en härlig förändring i vardagen! Dessa mejeri- och sockerfria godsaker passar för många specialdieter, både salta och söta.
Ingredienser
- Bagels
2,5 dl varmt vatten
25 g jäst
1 tsk salt
1 msk honung
0,25 dl olivolja
- För matlagning
1 l vatten
1 msk salt
- Ovanpå
linfrö
1 ägg
Beredning
- Lägg jästen i blöt i ljummet vatten. Rör i psyllium och honung och låt svälla i 10 minuter.
- Tillsätt resten av ingredienserna till början av degen och knåda tills den är jämn. Låt jäsa i 10 minuter. Forma degen till bollar och stansa ett hål i mitten. Låt jäsa på ett bakplåtspapper i ca 15 minuter.
- Fyll en stor kastrull med vatten. Rör i saltet och koka upp vattnet. Sänk värmen till medel och lägg i bagels, några i taget, i vattnet. Låt dem ligga i det försiktigt sjudande vattnet i ca 20 sekunder per sida. Ta tillbaka bagels på ugnsgallret efter tillagningen. Pensla bagels med ägg och toppa med linfrö. Baka i 225 grader i ca 20-25 minuter eller tills de har fått fin färg. Låt vila på bakplåtspapperet i ca 20 minuter efter gräddningen.
Skär upp de kylda glutenfria bagels och fyll dem med t.ex. färskost, lufttorkad skinka, sallad och mozzarella. Tia-Maria Eklund |Tiazophia
Tips
- Om du vill kan du ersätta ägget med t.ex. havremjölk eller vatten, vilket gör bagels äggfria.
Jättebra recept, men det är inte äggfritt om man blir tillsagd att använda ett ägg. Naturligtvis kan du göra det med något annat eller utelämna det ... 🙂 🙂
Hej,
Tack för att du märkte det! Vi hade missat en sådan liten observation. Vi har uppdaterat receptsidan så att receptet inte automatiskt är äggfritt, men vi har lagt till ett tips på hur man gör bagels äggfria. 🙂
Hur många bagels gör detta recept? Nybörjaren g-bagare här undrar över lämplig storlek på bollarna 🙂
Hallå?
Detta recept ger cirka sex bagels 🙂 Ha en härlig bakningstid!