Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria kryddiga bananmuffins (tef-mjöl)
Glutenfria kryddiga bananmuffins (tef-mjöl)
Recept publicerat
Glutenfria kryddiga bananmuffins (tef-mjöl)
Receptförfattare Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
25
muffinsTillagningstid
20
minuterGlutenfria kryddiga bananmuffins med endast tef-mjöl! Receptet ger ca 25 härligt saftiga muffins.
Ingredienser
150 g margarin
1,5 dl socker
1 dl farinsocker
3 ägg
3,5 dl Virtasalmi Cereal Products glutenfritt mörkt tef fullkornsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk matsoda
4 tl pepparkaksglasyr
2 tsk vaniljsocker
3 mogen banan
Beredning
- Mosa de mogna bananerna. Smält margarinet och blanda väl med sockerarterna. Tillsätt äggen. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i smeten omväxlande med bananerna, blanda så lite som möjligt.
- Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Muffinsen kommer att bli ganska mörka på grund av tefemjölet och bananerna, bli inte orolig!
- Förvara de glutenfria kryddiga bananmuffinsen i en lufttät behållare.