Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria kryddiga bananmuffins (tef-mjöl)
Glutenfria kryddiga bananmuffins (tef-mjöl)
Publicerad på
Glutenfria kryddiga bananmuffins (tef-mjöl)
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
25
muffinsTillagningstid
20
minuterGlutenfria kryddiga bananmuffins med endast tef-mjöl! Det här receptet ger ca 25 härligt saftiga muffins.
Ingredienser
150 g margarin
1,5 dl socker
1 dl farinsocker
3 ägg
3,5 dl Virtasalmi Cereal Products glutenfritt fullkornsmjöl av mörk tef
2 tsk bakpulver
1 tsk matsoda
4 tsk pepparkaksglasyr
2 tsk vaniljsocker
3 mogen banan
Beredning
- Mosa de mogna bananerna. Smält margarinet och blanda väl med sockret. Tillsätt äggen. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem i smeten växelvis med bananerna, blanda så lite som möjligt.
- Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Muffinsen kommer att bli ganska mörka på grund av tef-mjölet och bananerna, bli inte orolig!
- Förvara de glutenfria kryddiga bananmuffinsen i en lufttät behållare.