Gluteenittomat bagelit

Gluteenittomat bagelit

Gluteenittomat bagelit tuovat ihanaa vaihtelua arkeen! Nämä maidottomat, munattomat ja sokerittomat herkut sopivat moneen erityisruokavalioon niin suolaisena kuin makeanakin.

AINEKSET

Bagelit
2,5 dl lämmintä vettä
25 g hiivaa
1 tl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta psylliumia
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
0,25 dl oliiviöljyä
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

Keittämiseen
1 L vettä
1 rkl suolaa

Päälle
pellavansiemeniä
1 kananmuna

VALMISTUS

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon psyllium sekä hunaja ja anna turvota 10 minuuttia.
Lisää taikinan alkuun loput ainekset ja vaivaa tasaiseksi. Kohota 10 minuttiia. Tee taikinasta palloja ja tee keskelle reikä. Anna kohota pellillä noin 15 minuuttia.

Täytä iso kattila vedellä. Sekoita mukaan suola ja kiehauta vesi. Tiputa vastus keskilämmölle ja lisää bagelit muutama kerrallaan veteen. Anna niiden olla hiljakseen kiehuvassa vedessä noin 20 sekunttia per puoli. Nosta bagelit takaisin uuninpellille keittämisen jälkeen. Voitele bagelit kananmunalla ja lisää päälle pellavansiemeniä. Paista 225 asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes kauniin ruskeita. Anna levätä pellillä noin 20 minuuttia uunin jälkeen.

Leikkaa jäähtyneet bagelit auki ja täytä esimerkiksi tuorejuustolla, Ilmakuivatulla kinkulla, salaatilla ja mozzarellalla.

Tia-Maria Eklund | Tiazophia 

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *