Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat bagelit

Gluteenittomat bagelit

Gluteenittomat bagelit

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Kypsennysaika

20

minuuttia

Gluteenittomat bagelit tuovat ihanaa vaihtelua arkeen! Nämä maidottomat ja sokerittomat herkut sopivat moneen erityisruokavalioon niin suolaisena kuin makeanakin.

Ainekset

Valmistus

  • Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon psyllium sekä hunaja ja anna turvota 10 minuuttia.
  • Lisää taikinan alkuun loput ainekset ja vaivaa tasaiseksi. Kohota 10 minuuttia. Tee taikinasta palloja ja tee keskelle reikä. Anna kohota pellillä noin 15 minuuttia.
  • Täytä iso kattila vedellä. Sekoita mukaan suola ja kiehauta vesi. Tiputa vastus keskilämmölle ja lisää bagelit muutama kerrallaan veteen. Anna niiden olla hiljakseen kiehuvassa vedessä noin 20 sekunttia per puoli. Nosta bagelit takaisin uunipellille keittämisen jälkeen. Voitele bagelit kananmunalla ja lisää päälle pellavansiemeniä. Paista 225 asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes kauniin ruskeita. Anna levätä pellillä noin 20 minuuttia uunin jälkeen.
  • Leikkaa jäähtyneet gluteenittomat bagelit auki ja täytä esimerkiksi tuorejuustolla, ilmakuivatulla kinkulla, salaatilla ja mozzarellalla.

    Tia-Maria Eklund | Tiazophia 

Vinkki

  • Halutessasi voit korvata kananmunan esimerkiksi kauramaidolla tai vedellä, jolloin bagelit ovat myös munattomia.

4 Kommenttia

  1. Hieno resepti, ei vaan ole munaton jos kehoitetaan voitelemaan kananmunalla. Toki tuon voitelun voi tehdä jollain muulla tai jättää pois… 🙂

    1. Hei,
      Kiitos kun huomasit! Tällainen pieni huomio oli meiltä jäänyt väliin. Päivitimme reseptisivun nyt niin ettei resepti ole automaattisesti munaton vaan lisäsimme ohjeeseen vinkin, kuinka bageleista saa myös munattomia. 🙂

  2. Montako bagelia tällä reseptillä tulee? Aloitteleva g-leipuri täällä miettii palleroiden sopivaa kokoa 🙂

    1. Moikka,

      Tästä reseptistä tulee noin kuusi bagelia 🙂 Herkullisia leivontahetkiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.