Gluteeniton suklaakakku

Gluteeniton suklaakerroskakku

Helppo, herkullinen ja näyttävä gluteeniton suklaakerroskakku kaikkii kesän juhliin!

AINEKSET

195 g / n. 3 dl Viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauhoseosta
100 g tummaa suklaata
60 g / n. 1½ dl mantelijauhoja
140 g / vajaa 2 dl sokeria
1½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
1 dl sulatettua neutraalin makuista kookosöljyä tai muuta neutraalia öljyä
3½ dl gluteenitonta kaurajuomaa

Kakun kostutukseen n. 4 rkl gluteenitonta kaurajuomaa

Koristeluun:
2½ dl gluteenitonta kauravispiä ja 1 tl vaniljasokeria
500 g tuoreita mansikoita

VALMISTUS

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (vuoka noin 18 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sen jälkeen sula suklaa, öljy ja kaurajuoma joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunissa n. 35-40 min tai kunnes tikkutesti on puhdas.

Anna kakun jäähtyä hyvin, jotta se on helpompi leikata. Vaahdota gluteeniton kauravispi jämäkäksi vaahdoksi ja viipaloi puolet mansikoista. Leikkaa kakku kahtia ja kostuta pohjat kaurajuomalla. Levitä puolet vaahdosta pohjan päälle, lisää viipaloidut mansikat. Koristele toinen kerros lopulla vaahdolla ja mansikoilla.

Gluteeniton suklaakerroskakku on valmis tarjoiltavaksi.

Tiina Strandberg | My Berry Forest
Tulosta

4 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.