Gluteeniton tiramisu lasissa

Gluteeniton tiramisu lasissa

AINEKSET

Pohja
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl Virtasalmen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta

+ 2 dl vahvaa kahvia

Täyte
4 kananmunaa
1 dl sokeria
3 purkkia (yhteensä 750g) laktoositonta mascarpone-juustoa
2 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
(loraus kahvilikööriä)

VALMISTUS

Pohja

  1. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi kulhossa.
  2. Sekoita jauhot keskenään ja kääntele ne vaahdon joukkoon pienissä erissä.
  3. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  4. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia.
  5. Irrota pohja varovasti leivinpaperista ja anna jäähtyä.
  6. Tee kahvi ja anna senkin jäähtyä.

Täyte

  1. Erottele keltuaiset toiseen kulhoon ja valkuaiset toiseen.
  2. Laita sokeri keltuaisten kanssa samaan kulhoon ja vatkaa vaahdoksi.
  3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi toisessa kulhossa.
  4. Lisää mascarpone ja vaniljauute/-sokeri (sekä kahvilikööri) keltuais-sokerivaahdon joukkoon ja sekoita.
  5. Kääntele varovasti nuolijalla valkuaisvaahto täytteen joukkoon.

Leikkaa kakkupohjasta lasin avulla pyöreitä paloja 12 kappaletta (2 per lasi). Aseta lasin pohjalle kakkupala, kostuta jäähtyneellä kahvilla, lusikoi vaahtoa päälle ja sitten taas kakkupala ja niin edelleen. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja anna Tiramisun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.

Selma Mönkäre | Looking 4 myself

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *