Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton tiramisu lasissa
Gluteeniton tiramisu lasissa
Resepti julkaistu
Gluteeniton tiramisu lasissa
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
6
kplKypsennysaika
8
minuuttiaGluteeniton tiramisu lasissa on helppo ja herkullinen versio klassikko herkusta! Kokeile ja ihastu sinäkin.
Ainekset
- Pohja
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
+ 2 dl vahvaa kahvia
- Täyte
4 kananmunaa
1 dl sokeria
3 prk (yhteensä 750 g) laktoositonta mascarpone-juustoa
2 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
(loraus kahvilikööriä)
Valmistus
- Pohja
- Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi kulhossa.
- Sekoita jauhot keskenään ja kääntele ne vaahdon joukkoon pienissä erissä.
- Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia.
- Irrota pohja varovasti leivinpaperista ja anna jäähtyä.
- Tee kahvi ja anna senkin jäähtyä.
- Täyte
- Erottele keltuaiset toiseen kulhoon ja valkuaiset toiseen.
- Laita sokeri keltuaisten kanssa samaan kulhoon ja vatkaa vaahdoksi.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi toisessa kulhossa.
- Lisää mascarpone ja vaniljauute/-sokeri (sekä kahvilikööri) keltuais-sokerivaahdon joukkoon ja sekoita.
- Kääntele varovasti nuolijalla valkuaisvaahto täytteen joukkoon.
- Leikkaa kakkupohjasta lasin avulla pyöreitä paloja 12 kappaletta (2 per lasi). Aseta lasin pohjalle kakkupala, kostuta jäähtyneellä kahvilla, lusikoi vaahtoa päälle ja sitten taas kakkupala ja niin edelleen. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja anna Tiramisun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.
- Gluteeniton tiramisu lasissa on valmis nautittavaksi.
Selma Mönkäre | Looking 4 myself