Gluteenittomat kanelikierteet

Gluteenittomat kanelikierteet

Leivo päiväkahvipullat jääkaappiin valmiiksi! Lämmitä vain mikrossa pieni hetki ja herkuttele.

AINEKSET

Pullataikina
Valmista pullataikina tämän ohjeen mukaan
Täyte
60 g margariinia
2 dl fariinisokeria
2,50 rkl kanelia
Kuorrute
75 g margariinia
3 dl tomusokeria
50 g maustamatonta tuorejuustoa
½ tl vaniljauutetta

VALMISTUS

Valmista pullataikina “pikku pullat“-ohjeen mukaisesti.

Ihan kun korvapuusteja tekisi! Kauli taikina suorakulmion malliseksi levyksi. Levitä taikinan päälle pehmeä margariini. Sekoita kulhossa fariinisokeri ja kaneli keskenään. Ripottele seos tasaisesti taikinan päälle. Rullaa taikina pidempää sivua pitkin rullalle. Älä tee liian tiukkaa rullaa, sillä taikinaa kohotetaan vielä!

Leikkaa noin kahden sormen paksuisia pullia (n. 3cm). Voitele vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Asettele pullat kierrepuoli ylöspäin vuokaan niin, että pullien väliin jää reilusti tilaa. Kohota pullia 30 minuuttia liinan alla.

Paista kohonneita pullia 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes hieman kultaisia päältä. Sillä välin kun pullat ovat uunissa valmista kuorrute. Sekoita tehokoneella pehmennettyyn margariiniin tuorejuusto ja vaniljauute. Lisää tomusokerit asteittain. Kuorrutteen on tarkoitus olla paksua, sillä se sulaa pullien päällä juoksevaksi.

Kun pullat tulevat uunista, nostele reiluja kuorrutenokareita kierteiden päälle. Levitä kuorrute niin, että se peittää kierteet kauttaaltaan. Älä nuukaile kuorrutteen kanssa!

VINKKI!
Kanelikierteet säilyvät jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa noin viikon. Lämmitä kierrettä muutaman sekunnin ajan mikrossa ennen herkuttelua!

Näiden herkuttelu onnistuu helpoiten haarukalla.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *