Gluteeniton pannupizza

Gluteeniton pannupizza

Oletko jo kokeillut tehdä pannupizzaa gluteenittomasta pullajauhoseoksestamme? Pizzan paistoon tarvitset halkaisijaltaan n.30 cm valurautapannu!

AINEKSET

Pohja
3 dl Viljatuote gluteenitonta pullajauhoseosta
2 tl kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria
2,5 dl lämmintä vettä (n.45 C)
2 rkl oliiviöljyä

Lisäksi: 1 rkl oliiviöljyä ja 1/4 tl valkosipulijauhetta pohjan päälle
ja loraus oliiviöljyä pannulle

Tomaattikastike
150 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl sipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl sokeria
1 tl kuivattua oreganoa
1/4 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl suolaa

Pizzan päälle: mozzarellajuustoa tai vegaanista mozzarellajuustoa ja n.200 g uunissa paahdettuja tomaatteja

VALMISTUS

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet: jauhot, kuivahiiva, suola ja sokeri. Lisää lämmin vesi joukkoon ja vaivaa taikinaa minuutin ajan. Lisää joukkoon oliiviöljy ja vaivaa taikina tasaiseksi. Voitele valurautapannu oliiviöljyllä ja painele taikina pannun pohjalle ja reunoille. Kohota pohjaa n. 15 min.

Sekoita kaikki tomaattikastikkeen ainekset. Levitä oliiviöljyä pohjan ja ripottele valkosipulijauhetta pohjan päälle. Levitä tomaattikastike tasaisesti ja lisää päälle mozzarellajuustoa. Paista n.20 min. Tomaatit voit paahtaa uunissa (eri astiassa) samaan aikaan. Tarjoile pizza lämpimänä tomaattien ja yrttien kanssa.

Vinkki: voit paistaa pizzan myös uunipellillä ja tehdä pohjasta ohuemman. Tällöin paistoaika lyhenee n.12-15 minuuttiin.

Tiina Strandberg | My Berry Forest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *