Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton pannupizza
Gluteeniton pannupizza
Resepti julkaistu
Gluteeniton pannupizza
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
1
pizzaKypsennysaika
20
minuuttiaGluteeniton pannupizza valmistuu helposti gluteenittomasta pullajauhoseoksestamme. Kokeile ja ihastu sinäkin! Pizzan paistoon tarvitset halkaisijaltaan n. 30 cm valurautapannun!
Ainekset
- Pohja
2 tl kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria
2,5 dl lämmintä vettä (n. 45 C)
2 rkl oliiviöljyä
Lisäksi: 1 rkl oliiviöljyä ja ¼ tl valkosipulijauhetta pohjan päälle
ja loraus oliiviöljyä pannulle
- Tomaattikastike
150 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl sipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl sokeria
1 tl kuivattua oreganoa
0,25 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl suolaa
Pizzan päälle: mozzarellajuustoa tai vegaanista mozzarellajuustoa ja n. 200 g uunissa paahdettuja tomaatteja
Valmistus
- Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet: jauhot, kuivahiiva, suola ja sokeri. Lisää lämmin vesi joukkoon ja vaivaa taikinaa minuutin ajan. Lisää joukkoon oliiviöljy ja vaivaa taikina tasaiseksi. Voitele valurautapannu oliiviöljyllä ja painele taikina pannun pohjalle ja reunoille. Kohota pohjaa n. 15 min.
- Sekoita kaikki tomaattikastikkeen ainekset. Levitä oliiviöljyä pohjan ja ripottele valkosipulijauhetta pohjan päälle. Levitä tomaattikastike tasaisesti ja lisää päälle mozzarellajuustoa. Paista n. 20 min. Tomaatit voit paahtaa uunissa (eri astiassa) samaan aikaan. Tarjoile gluteeniton pannupizza lämpimänä tomaattien ja yrttien kanssa.
Tiina Strandberg | My Berry Forest
Vinkki
- Voit paistaa pizzan myös uunipellillä ja tehdä pohjasta ohuemman. Tällöin paistoaika lyhenee n.12-15 minuuttiin.
Maukas pohja tulee!