Gluteenittomat valkosuklaa-macadamia cookiet

Amerikkalaiset cookiet ovat pehmeitä keksejä, jotka ovat rapeita vain reunoilta. Taikinan tekeminen on erittäin helppoa ja suurimmat epäonnistumiset tapahtuvat liian pitkässä paistoajassa. Kello kannattaakin asettaa 8 minuuttiin ja istua viimeiset minuutit vahdissa uunin edessä!

AINEKSET

2 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta pullajauhoseosta
1 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1 kananmuna
1 tl vaniljauutetta
100 g voita sulatettuna
n. 50 g macadamia pähkinää palasina
0,8 dl valkosuklaahippuja (tarkista gluteenittomuus!)

VALMISTUS

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit. Lisää kananmuna ja vaniljauute ja sekoita tasaiseksi. Mittaa joukkoon kuivat ainekset ja sekoita jälleen tasaiseksi.

Pilko macadamiapähkinät reilun kokoisiksi paloiksi. Jätä myös valkosuklaa melko isoiksi palasiksi mikäli et käytä hippuja. Kun taikinan voi on jäähtynyt, lisää pähkinät ja valkosuklaat joukkoon. Pyöritä esimerkiksi nuolijalla tasaiseksi. Taikinan kuuluu vielä olla notkeaa ja hankala työstää kekseiksi.

Nosta jääkaappiin jäähtymään noin kahdeksi tunniksi. (Taikina voi olla jääkaapissa myös kauemmin.)

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Ota lusikalla pingispallon kokoisia nokareita pellille leivinpaperin päälle. Muista jättää reilusti leviämisvaraa! Nokareiden ei tarvitse olla pyöreitä, mutta pyöreillä palloilla saat päältä tasaisia keksejä. Paista uunin yläosassa 10-13 minuuttia.

Keksit ovat uunista tullessaan vielä erittäin pehmeitä, joten anna niiden jäähtyä hetki ennen pelliltä siirtämistä! Nämä säilyvät ilmatiiviissä purkissa keittiön tasolla jopa viisi päivää. Jos maltat olla syömättä!

VINKKI! Jääkaapissa jäähdyttämisen ja taikina nokareiden lusikoimisen jälkeen voit nostaa nokareet myös pakkaseen. Kun nokareet ovat kovettuneet, siirrä ne pakastuspussiin. Monet uskovat, että kekseistä tulevan näin mehevämpiä, mutta emme ole huomanneet merkittävää eroa. Näppärä vierashätävara! Lisää muutama minuutti paistoaikaan!

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *