gluteenittomat valkosuklaa-macadamiacookiet

Gluteenittomat valkosuklaa-macadamia cookiet

Amerikkalaiset cookiet ovat pehmeitä keksejä, jotka ovat rapeita vain reunoilta. Taikinan tekeminen on erittäin helppoa ja suurimmat epäonnistumiset tapahtuvat liian pitkässä paistoajassa. Kello kannattaakin asettaa kuuteen minuuttiin ja istua viimeiset minuutit vahdissa uunin edessä!

AINEKSET

2 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta pullajauhoseosta
1 dl tomusokeria
½ dl fariinisokeria
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1 kananmuna
1 tl vaniljauutetta
100 g voita sulatettuna
n. 50 g macadamia pähkinää palasina
0,8 dl valkosuklaahippuja (tarkista gluteenittomuus!)

VALMISTUS

Suosittelemme sekoittamaan taikinan taikinakoukulla. Sekoita sokerit ja pehmennetty voi. Lisää kananmuna ja vaniljauute ja sekoita tasaiseksi. Mittaa joukkoon kuivat ainekset ja sekoita jälleen tasaiseksi.

Pilko macadamiapähkinät reilun kokoisiksi paloiksi. Jätä myös valkosuklaa melko isoiksi palasiksi mikäli et käytä hippuja. Lisää pähkinät ja valkosuklaat joukkoon. Pyöritä esimerkiksi nuolijalla tasaiseksi. Taikinan kuuluu vielä olla pehmeää ja hankala työstää kekseiksi.

Ota esimerkiksi jäätelökauhalla noin pingispallon kokoisia palloja leivinpaperin päälle ja nosta jääkaappiin jäähtymään muutamaksi tunniksi. Mikäli jääkaapissasi ei ole näin paljoa tilaa voit myös nosta kulhon jääkaappiin ja ottaa taikinapallot vasta ennen paistamista. (Taikina voi olla jääkaapissa myös kauemmin.)

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Muista jättää reilusti leviämisvaraa! Yhdellä paistokerralla voit paistaa 9 keksiä. Nokareiden ei tarvitse olla pyöreitä, mutta pyöreillä palloilla saat päältä tasaisia keksejä. Paista uunin yläosassa 8-12 minuuttia, meidän uunilla 9 minuuttia on juuri sopiva.

Keksit ovat uunista tullessaan vielä erittäin pehmeitä, joten anna niiden jäähtyä hetki ennen pelliltä siirtämistä tai nosta ne varovasti leveällä paistinlastalla ritilälle jäähtymään. Nämä säilyvät ilmatiiviissä purkissa keittiön tasolla jopa viisi päivää. Jos maltat olla syömättä!

VINKKI! Jääkaapissa jäähdyttämisen ja taikina nokareiden lusikoimisen jälkeen voit nostaa nokareet myös pakkaseen. Kun nokareet ovat kovettuneet, siirrä ne pakastuspussiin. Monet uskovat, että kekseistä tulevan näin mehevämpiä, mutta emme ole huomanneet merkittävää eroa. Näppärä vierashätävara! Lisää muutama minuutti paistoaikaan!

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *