Gluteeniton brownie

Gluteeniton brownie

Amerikkalaiset browniet ovat sisältä kosteita ja meheviä. Nämä ovat todellisen suklaan rakastajan suosikki herkku! Browniet kuuluu jättää keskeltä raa’aksi, mutta löydät oman suosikki paistoaikasi vain kokeilemalla. Taikinan joukkoon voit heittää esimerkiksi pähkinöitä, tummaa suklaata, maitosuklaata tai kuivattuja hedelmiä oman makusi mukaan.

AINEKSET

100 g margariinia
1 rkl öljyä
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljauutetta
3/4 dl Virtasalmen Viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl kaakaojauhetta
1 maustemitallinen suolaa
2 munaa

VALMISTUS

Mittaa voisula, sokeri ja öljy kulhoon ja sekoita kunnolla noin minuutin ajan. Lisää joukkoon kananmunat vaniljauute ja sekoita taas kunnolla (n. 1 min). Ilman huolellista sekoittamista tässä vaiheessa, päällisestä ei tule rapeaa ja rakoilevaa.

Aseta kulhon päälle siivilä ja mittaa siihen tumma jauhoseos, kaakaojauhe ja suola. Sekoita kuivat ainekset joukkoon nostelemalla. Sekoita vain sen verran, että saat jauhot taikinan sekaan! Siivilään jää jauhoseoksesta rouheita, joten kippaa loput taikinan joukkoon.

Halutessasi sekoita joukkoon maitosuklaapalasia.

Kaavi taikina syvään leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20cm x 20cm). Levitä tasaiseksi. Paista uunissa ylätasolla 15-20 minuuttia 175-asteessa. Voit kokeilla hammastikulla brownien kypsyyttä. Reunoilta kokeillessa tikun tulisi olla puhdas, mutta muualta jäädä taikinaiseksi.

Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki! Lämmitä ennen herkuttelua brownie-palaa mikrossa. Lämmin brownie, vaniljajäätelö ja kinuskikastike on Viljatuotteen suosikki.

PÄÄSIÄINEN:
Kun olet levittänyt taikinan vuokaan, tiputtele päälle suklaamunia. Nämä munat uppoavat taikinaan joten säästä vähän koristeluun. Voit myös puolittaa munia ja tiputtaa ne kova puoli ylöspäin, jotta ne kurkistavat paiston jälkeen brownieista.

Tiputtele koristemunat päälle heti uunista oton jälkeen. Voit painaa niitä kevyesti brownieihin. Munat sulavat sisältä ja menevät veitsen alla helposti rikki neliöitä leikatessa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *