Startsida " Glutenfria recept " Söta bakverk " Glutenfri brownie

Glutenfri brownie

Glutenfri brownie

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 från 2 röster
Portioner

16

bitar
Tillagningstid

20

Protokoll

Amerikanska brownies är fuktiga och saftiga inuti. Det här är en riktig chokladälskares favoritdelikatess! Glutenfria brownies får vara lite kladdiga i mitten, du kommer att hitta din favoritgräddningstid genom att experimentera. I smeten kan du sätta nötter, mörk choklad, mjölkchoklad eller torkad frukt enligt egen smak.

Ingredienser

Beredning

  • Tillsätt smält smör, socker och olja i en skål och blanda väl i ca en minut. Tillsätt äggen och vaniljextraktet och blanda väl igen (ca 1 minut). Utan noggrann blandning i detta skede blir glasyren inte krispig.
  • Lägg en sil över en skål och tillsätt den mörka mjölblandningen, kakaopulver och salt. Rör i de torra ingredienserna. Blanda bara så mycket att mjölet blandas in i smeten! Det kommer att finnas lite kross från mjölblandningen i silen, så vänd ner resten i smeten.
  • Om du tycker kan du blanda i mjölkchokladbitar.
  • Häll smeten i en djup långpanna (20 cm x 20 cm) klädd med bakplåtspapper. Bred ut jämnt. Grädda i ugnens övre del i 20-30 minuter i 175°C. Du kan använda en tandpetare för att känna om brownien är klar. När du testar vid kanterna ska tandpetaren vara ren, men på andra ställen ska den bli degig. Baktiden beror på hur tjocka browniesarna är, prova dig fram till din favorit!
  • Låt svalna och skär den glutenfria brownien i bitar. Servera till exempel med vaniljglass.
  • Påsken
  • När du har fördelat smeten i formen droppa chokladäggen ovanpå. De här ägg kommer att sjunka ner i smeten så spara några till dekoration. Du kan också skära äggen på mitten och lägga dem med den hårda sidan uppåt så att de tittar fram ur brownien efter gräddningen.
  • Droppa dekorationsäggen på toppen direkt efter att du tagit brownien ur ugnen. Du kan trycka dem lätt in i brownies. Äggen smälter inuti och går lätt sönder när du skär rutor med en kniv!

Tips

  • Värm upp brownien i mikrovågsugnen innan avnjutning. Varm brownie, vaniljglass och kolasås är en favorit hos Virtasalmen Viljatuote.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.