Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri Formbulle

Glutenfri formbulle

Glutenfri formbulle

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

25

minuter

Denna läckra och fluffiga formbulle är gjord på Virtasalmis ljusa glutenfria mjölblandning.

Ingredienser

  • 5,5 dl Virtasalmi Grain Product Light Glutenfri mjölpuré

  • 1,5 dl socker

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk malen kardemumma

  • 0,5 påse torrjäst

  • 5 dl (varmt) vatten

  • 35 g mjölkfritt margarin

  • pärlsocker

  • msk tsk Fyll med sylt, kanelsocker och margarin eller vaniljfyllning med 25 g margarin, 2 socker och 1 vaniljsocker.

Beredning

  • Blanda de torra ingredienserna, tillsätt vattnet och blanda med en trägaffel tills det blir jämnt.
  • Tillsätt det smälta margarinet till degen.
  • Skölj silikonskålen med kallt vatten.
  • Fördela degen i en pajform (smörj om det behövs).
  • Låt bullen jäsa på en varm plats i minst en halvtimme.
  • Strö över strösocker och grädda i 200 °C varm ugn i ca 25 minuter.
  • Degen kan också bakas ut till små bullar (24 st) i muffinsformar.
  • Baktiden är då ca 15 minuter.
  • Även när du gör små bullar behöver degen inte knådas och är mycket ömtålig.
  • Konsistensen skiljer sig också något från bakning med traditionella ingredienser, men smaken är bekant.
  • Formbullen är också god dagen efter bakning och kan frysas.

    © Eila Alho

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.