Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri Formbulle
Glutenfri formbulle
Publicerad på
Glutenfri formbulle
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
25
minuterDenna läckra och fluffiga formbulle är gjord på Virtasalmis ljusa glutenfria mjölblandning.
Ingredienser
1,5 dl socker
1 tsk salt
1 tsk malen kardemumma
0,5 påse torrjäst
5 dl (varmt) vatten
35 g mjölkfritt margarin
pärlsocker
msk tsk Fyll med sylt, kanelsocker och margarin eller vaniljfyllning med 25 g margarin, 2 socker och 1 vaniljsocker.
Beredning
- Blanda de torra ingredienserna, tillsätt vattnet och blanda med en trägaffel tills det blir jämnt.
- Tillsätt det smälta margarinet till degen.
- Skölj silikonskålen med kallt vatten.
- Fördela degen i en pajform (smörj om det behövs).
- Låt bullen jäsa på en varm plats i minst en halvtimme.
- Strö över strösocker och grädda i 200 °C varm ugn i ca 25 minuter.
- Degen kan också bakas ut till små bullar (24 st) i muffinsformar.
- Baktiden är då ca 15 minuter.
- Även när du gör små bullar behöver degen inte knådas och är mycket ömtålig.
- Konsistensen skiljer sig också något från bakning med traditionella ingredienser, men smaken är bekant.
- Formbullen är också god dagen efter bakning och kan frysas.
© Eila Alho