Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Vuokapulla
Gluteeniton Vuokapulla
Resepti julkaistu
Gluteeniton Vuokapulla
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
25
minuuttiaTämä herkullinen ja kuohkea vuokapulla valmistuu Virtasalmen Viljatuotteen vaalesta gluteenittomasta jauhoseoksesta.
Ainekset
5,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1,5 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl jauhettua kardemummaa
0,5 pss kuivahiivaa
5 dl (lämmintä) vettä
35 g maidotonta margariinia
raesokeria
Täytä hillolla, kaneli-sokerilla ja margariinilla tai vaniljatäytteellä, jossa on 25 g margariinia, 2 rkl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria.
Valmistus
- Sekoita kuiva-aineet, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.
- Lisää taikinaan sulatettu margariini.
- Huuhtele silikonivuoka kylmällä vedellä.
- Levitä taikina piirakkavuokaan (voitele tarvittaessa).
- Anna pullan kohota lämpimässä vähintään puoli tuntia.
- Ripottele pinnalle raesokeria ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Taikinan voi paistaa myös pikkupulliksi (24 kpl) muffinivuoissa.
- Paistoaika on silloin noin 15 minuuttia.
- Pikkupullia tehtäessäkään taikinaan ei tarvitse vaivata ja se on hyvin haurasta.
- Myös rakenne on hieman erilainen kuin perinteisistä aineksista leivottaessa, mutta maku on tuttu.
- Vuokapulla on mehevää myös leipomista seuraavana päivänä ja sen voi pakastaa.
© Eila Alho