Gluteeniton vuokapulla

Gluteeniton Vuokapulla

Tämä herkullinen ja kuohkea vuokapulla valmistuu Virtasalmen Viljatuotteen vaalesta gluteenittomasta jauhoseoksesta.

AINEKSET

5½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1½ dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl jauhettua kardemummaa
½ ps kuivahiivaa
5 dl (lämmintä) vettä
35 g maidotonta margariinia
raesokeria

Täytä hillolla, kaneli-sokerilla ja margariinilla tai vaniljatäytteellä, jossa on 25 g margariinia, 2 rkl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria.

VALMISTUS

Sekoita kuiva-aineet, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.
Lisää taikinaan sulatettu margariini.
Huuhtele silikonivuoka kylmällä vedellä.
Levitä taikina piirakkavuokaan (voitele tarvittaessa).
Anna pullan kohota lämpimässä vähintään puoli tuntia.
Ripottele pinnalle raesokeria ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Taikinan voi paistaa myös pikkupulliksi (24 kpl) muffinivuoissa.
Paistoaika on silloin noin 15 minuuttia.

Pikkupullia tehtäessäkään taikinaan ei tarvitse vaivata ja se on hyvin haurasta.
Myös rakenne on hieman erilainen kuin perinteisistä aineksista leivottaessa, mutta maku on tuttu.
Vuokapulla on mehevää myös leipomista seuraavana päivänä ja sen voi pakastaa.

© Eila Alho
Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *