Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Tomaatti-vuohenjuustopiirakka
Gluteeniton Tomaatti-vuohenjuustopiirakka
Resepti julkaistu
Gluteeniton Tomaatti-vuohenjuustopiirakka
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
12
kplKypsennysaika
20
minuuttiaAinekset
- Pohja
125 g maitorahkaa
125 g sulatettua margariinia/voita
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
0,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
ripaus merisuolaa
- Täyte
375 g tomaattimurskaa
50 g pinaattia pilkottuna
1 keskikokoinen sipuli pilkottuna
2 valkosipulinkynttä
ripaus pippuria
0,25 tl suolaa
ripaus fariinisokeria
- Pinnalle
1 pkt vuohenjuustoa
pieni rasia minitomaatteja
hieman merisuolaa, pipppuria ja yrttejä (basilika, oregano tms.)
1 pss juustoraastetta, käytin emmentalia
© Tiina Kervinen
https://iloinenjuustokakku.blogspot.fi
Valmistus
- Pohja
- Sekoita maitorahka ja margariini keskenään.
- Lisää seokseen jauhot ja kaurahiutaleet, joihin on sekoitettu leivinjauhe sekä suola.
- Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
- Täyte
- Kaada tomaattimurska kattilaan, lisää pinaatit, sipuli sekä purista sekaan valkosipulinkynnet.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä 5 min.
- Mausta. Keitä tomaattikastiketta vielä pari minuuttiaKaada valmis tomaattikastike pohjan päälle.
- Pinnalle
- Viipaloi vuohenjuusto paloiksi, ja halkaise minitomaatit.
- Asettele tomaatit ja vuohenjuusto piirakan pinnalle.
- Ripottele päälle hieman suolaa, pippuria ja yrttejä.
- Levitä pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteessa n. 20 min.
© Tiina Kervinen
https://iloinenjuustokakku.blogspot.fi