Gluteeniton Tomaatti-vuohenjuustopiirakka

AINEKSET

POHJA
125 g maitorahkaa
125 g sulatettua margariinia/voita
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
0,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
ripaus merisuolaa

TÄYTE
375 g tomaattimurskaa
50 g pinaattia pilkottuna
1 keskikokoinen sipuli pilkottuna
2 valkosipulinkynttä
ripaus pippuria
¼ tl suolaa
ripaus fariinisokeria

PINNALLE
1 pkt vuohenjuustoa
pieni rasia minitomaatteja
hieman merisuolaa, pipppuria ja yrttejä (basilika, oregano tms.)
1 pussi juustoraastetta, käytin emmentalia

VALMISTUS

POHJA
Sekoita maitorahka ja margariini keskenään.
Lisää seokseen jauhot ja kaurahiutaleet, joihin on sekoitettu leivinjauhe sekä suola.
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.

TÄYTE
Kaada tomaattimurska kattilaan, lisää pinaatit, sipuli sekä purista sekaan valkosipulinkynnet.
Anna kiehua miedolla lämmöllä 5 min.
Mausta. Keitä tomaattikastiketta vielä pari minuuttiaKaada valmis tomaattikastike pohjan päälle.

PINNALLE
Viipaloi vuohenjuusto paloiksi, ja halkaise minitomaatit.
Asettele tomaatit ja vuohenjuusto piirakan pinnalle.
Ripottele päälle hieman suolaa, pippuria ja yrttejä.
Levitä pinnalle juustoraaste.Paista 200-asteessa n. 20 min.

© Tiina Kervinen
https://iloinenjuustokakku.blogspot.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *