Gluteenittomat Kekkerikeksit

AINEKSET

100 g kookosrasvaa tai
150 g maidotonta margariinia
1½ dl sokeria
1½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Täysjyväriisijauhoa
2½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tattarijauhoa
½ tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl vettä
leipomiseen tattari- tai riisijauhoa

KUORRUTUS
2½ dl tomusokeria
1–2 rkl vettä (tai kananmunanvalkuaista)

VALMISTUS

Sulata kookosrasva tai margariini.
Sekoita kuiva-aineet keskenään.
Yhdistä jauhoseos, rasva ja vesi.
Sekoita tasaiseksi.
Kauli taikinasta ohut levy ja ota siitä pieniä, haluamasi mallisia keksejä piparkakkumuoteilla.
Paista keksejä 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Anna keksien jäähtyä ennen kuorrutusta.
Kuorrutteen voi levittää koko keksille tai pursottaa siitä kuvioita.
Koristele sokerihelmillä tai nonparelleilla.
Muista tarkistaa koristeiden valmistusaineiden sopivuus!

© Eila Alho
Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *