Gluteeniton Juhlakakku

Gluteeniton Juhlakakku

Tarvitset n.25cm irtopohjallisen kakkuvuoan, laita pohjalle leivinpaperia, ja leikkaa ylimääräiset pois reunoilta.

AINEKSET

Ensin tehdään browniepohja:
2dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta 
0.5dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1tl suolaa
1tl leivinjauhetta
120g voita
220g sokeria (tavallista tai halutessa
2 isoa huoneenlämpöistä kananmunaa
2 tl vaniljaesanssia/jauhetta

TUMMASUKLAAMOUSSE
250g (tummaa)suklaata
4dl kuohukermaa
ripaus suolaa
2 tl liivatejauhetta
2 tl vettä

VADELMAMOUSSE
400g pakastevadelmia
250g valkosuklaata
4dl kuohukermaa
ripaus suolaa
2tl liivatejauhetta
2tl vettä
Pinkkiä elintarvikeväriä. (ei pakollinen!)

VALKOSUKLAAMOUSSE
250g valkosuklaata
4dl kuohukermaa
4tl hunajaa
ripaus suolaa
2tl liivatejauhetta
2tl vettä
2tl vaniljaesanssia ( vaihtoehtoisesti aitoa vaniljaa tai vaniljasokeria)

Valmista pikainen suklaaganache näin,
2dl kuohukermaa
300g suklaata (tumma-,maito- tai valkosuklaa omanmaun mukaan.)

VALMISTUS

BROWNIEPOHJA
Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
Vuoraa kakkuvuoka kunnolla leivinpaperilla tai voilla ja korppujauhoilla.
Sekoita keskenään jauhot, kaakao, suola ja leivinjauhe. Laita sivuun odottamaan.
Kuutioi voi ja laita se kattilaan, sulata sitä miedolla lämmöllä.
Sekoittele välillä, kunnes voi on täysin sulaa.
Lisää sokeri voisulaan, ja sekoita kunnes sokeri on kokonaan sulanut voin joukkoon.
Älä päästä voisokeriseosta kiehumaan missään vaiheessa.
Kun seos on täysin sulaa, anna seoksen jäähtyä rauhassa huoneenlämpöiseksi.
Kun se on jäähtynyt, vatkaa joukkoon munat yksitellen.
Seos on alkuun ryynimäinen, mutta tasoittuu ja muuttuu vatkatessa kiiltäväksi.
Vatkaa joukkoon myös vanilja.
Lopuksi, lisää joukkoon kuivat aineet.
Sekoita varovasti lastalla.
Kaavi taikina kakkuvuokaan, ja paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Pohja jää tarkoituksella hieman tahmeaksi.
Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen kuin alat tekemään moussekerroksia.
Tämän pohjan voi hyvin tehdä vaikka edeltävänä päivänä, kelmuttaa hyvin, ja jatkaa seuraavana päivänä tekemällä mousset.

MOUSSET
Ensimmäiseksi laita valmiiksi tehty browniepohja ylösalaisin irroitettavan kakkuvuuan pohjalle.
(Siksi väärinpäin, että leikkauspinnasta tulee siistimpi.)Jotta saat siistin reunan, suosittelen laittamaan reunoille reunakalvoa.
Leivinpaperi käy myös, mutta kalvoa on helpompi käsitellä.
Kakun reunuksen tulee olla vähintään 10cm korkea, sillä tästä namista tulee iso!
Laita kakkuvuoka suoraan tarjoiluastian päälle, tai pahviselle kakkualustalle, sillä hyytyvää kakkua ei tulisi enää kovin liikuttaa.

Suklaamousse, paloittele suklaa pieniksi paloiksi ja laita mikronkestävään astiaan.
Kaada päälle 1dl kermaa ja ripaus suolaa.
Mikrota 30 sekuntia kerrallaan, aina välissä sekoittaen kunnes seos on täysin sulaa.
Kaada sula suklaamassa isompaan kulhoon, ja anna jäähtyä kunnolla huoneenlämpöiseksi.
Kun suklaa jäähtyy, sekoita kaksi teelusikallista liivatejauhetta kahteen teelusikalliseen kylmää vettä.
Kun liivate on jähmettynyt, mikrota sitä 15-20 sekuntia ja sekoita suklaan joukkoon.
Tässä kohtaa suklaan tulee olla vielä lämmintä, että liivate sekoittuu sinne joukkoon eikä jää paakuiksi.
Vatkaa loput 3dl kuohukermaa kovaksi vaahdoksi.
Kun suklaa on varmasti kunnolla jäähtynyt, sekoita kerma ja suklaa varovasti keskenään.
Kaada massa browniepohjan päälle, ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Anna olla kylmässä ainakin 20minuuttia ennen kuin lisäät toisen kerroksen.
Eli tässä kohtaa on hyvä väli pestä kaikki välineet, ja aloittaa alusta toisen moussen teko.

Vadelmamousse, keitä pakastevadelmia noin viisi minuuttia.
Soseuta, ja painele pienen siivilän läpi, sillä vadelman pienet siemenet ovat ikäviä hampaissa.
Paloittele valkosuklaa mikronkestävään astiaan ja kaada vadelmapyre, ripaus suolaa ja 1dl kuohukermaa päälle.

Viimeiseksi!Valkosuklaa-vaniljamousse, taas aivan sama homma.
Valkosuklaat, 1dl kermaa, hunaja ja ripaus suolaa mikronkestävään astiaan yms.
Vaniljaesanssi lisätään aivan viimeiseksi.
Anna jähmettyä rauhassa jääkaapissa vähintään 4 tuntia, yön yli olisi kaikkein paras.
Seuraavaksi poista varovasti kakun ympäriltä vuoka, ja reunakalvo.

SUKLAAGANACHE
Kiehauta kerma, ja lisää joukkoon pieneksi paloiteltu suklaa.
Sekoita kokoajan kunnes suklaa on sulanut joukkoon.
Anna jäähtyä hieman, ja kaada varovasti kakun päälle.
Jos suklaa on liian kuumaa, se menee moussen läpi, joten anna vain jäähtyä rauhassa.

Se ei haittaa jos päälipinnasta ei tule täydellistä, sillä kakku vuorataan vielä lempparikarkeilla/marjoilla!
Anna suklaan valua reunoja pitkin sopivan huolettomasti, niin kaunis lopputulos on taattu.
Kakku säilyy hyvin säilytettynä ainakin viikon, mutten usko, sillä se on taivaallisen hyvää!

© Ida Kiviluoto

http://mutsijamurupullat.blogspot.fi

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *