Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria kex
Glutenfria kex
Publicerad på
Glutenfria kex
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
12
minuterIngredienser
100 g kokosfett eller
150 g mjölkfritt margarin
1,5 dl socker
1,5 dl Virtasalmi Cereal Products glutenfria mörka fullkornsrismjöl
2,5 dl Glutenfritt bovetemjöl från Virtasalmi Cereal Products
0,5 tsk ingefära
0,5 tsk kryddnejlika
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 dl vatten
bovete- eller rismjöl för bakning
- Glasyr
2,5 dl strösocker
1-2 msk vatten (eller äggvita)
Beredning
- Smält kokosfettet eller margarinet.
- Blanda ihop de torra ingredienserna.
- Blanda mjölblandningen med fett och vatten.
- Blanda till en jämn smet.
- Kavla ut degen till en tunn skiva och gör små kex av önskad form med pepparkaksformar.
- Grädda kexen i 200 °C varm ugn i ca 12 minuter.
- Låt kakorna svalna innan de glaseras.
- Du kan breda ut glasyren över hela kexet eller spritsa ut den i mönster.
- Dekorera med sockerpärlor eller nonpareiller.
Kom ihåg att kontrollera att de material som används för att tillverka dekorationerna är lämpliga! © Eila Alho