Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri & vegansk bärpaj
Glutenfri & vegansk bärpaj
Publicerad på
Glutenfri & vegansk bärpaj
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
35
minuterGlutenfri och vegansk bärpaj är det perfekta sättet att tömma frysen på! Använd vilka bär som helst som du har i frysen!
Ingredienser
- Pajbotten
1,5 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
0,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk malen kardemumma
100 g jungfruolja av kokosnöt
1 tsk msk - 1 vatten
- Prov av bärfrukt
3 dl kvargmaidotonta " " " t.ex. Alpro go / grekisk stil
1 dl socker
1 tsk tlvaniljsocker
6 dl frysta bär, t.ex. blåbär, hallon, jordgubbar
Beredning
- Värm ugnen till 200°C och smörj pajformen.
- Blanda de torra ingredienserna. Vänd ner kokosoljan. tsk Tillsätt vatten 1 i taget för att få en fast deg.
- Tryck ut degen i botten av den smorda formen och förgrädda i 10 minuter.
- kvargBlanda under tiden den mjölkfria " ", socker och vaniljsocker.
- kvargHäll " " på en färdigskuren botten och strö över bär.
- Grädda i ugnen i 25 minuter och låt pajen svalna väl.
Fyllningen stelnar när den är kall. Tiina Strandberg |My Berry Forest
Tips
- Förvara den glutenfria och veganska bärpajen väl övertäckt i kylen. Pajbotten stelnar i kylan, så ta ut pajen ca 30 minuter före servering.
- Se bakningsvideon här