Gluteeniton ja vegaaninen marjapiirakka on täydellinen tapa tyhjentää pakastinta! Käytä mitä vain marjoja pakkasestasi löytyy!
AINEKSET
Piirakkapohja
1 ½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 ½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ tl jauhettua kardemummaa
100 g neitsytkookosöljyä
1 tl – 1 rkl vettä
Marjarahkatäyte
3 dl maidotonta ”rahkaa” esim. Alpro go / Greek style
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
6 dl pakastemarjoja esim. mustikoita, vadelmia, mansikoita
VALMISTUS
Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele piirakkavuoka.
Sekoita kuivat aineet. Nypi joukkoon kookosöljy. Lisää vettä 1 tl kerrallaan, jotta saat taikinasta kiinteää.
Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa 10 minuuttia.
Sekoita sillä välin maidoton “rahka”, sokeri ja vaniljasokeri.
Kaada “rahka” esipaistetulle pohjalle ja ripottele päälle marjat.
Paista uunissa 25 minuuttia ja anna piirakan jäähtyä hyvin. Täyte jähmettyy kylmässä.
Huom. Säilytä gluteeniton ja vegaaninen marjapiirakka jääkaapissa hyvin peitettynä. Piirakkapohja jähmettyy kylmässä, joten ota piirakka esille noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.