Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton & vegaaninen marjapiirakka
Gluteeniton & vegaaninen marjapiirakka
Resepti julkaistu
Gluteeniton & vegaaninen marjapiirakka
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
35
minuuttiaGluteeniton ja vegaaninen marjapiirakka on täydellinen tapa tyhjentää pakastinta! Käytä mitä vain marjoja pakkasestasi löytyy!
Ainekset
- Piirakkapohja
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
0,5 dl sokeria
2 tl tl vaniljasokeria
0,5 tl jauhettua kardemummaa
100 g neitsytkookosöljyä
1 tl – 1 rkl vettä
- Marjarahkatäyte
3 dl maidotonta ”rahkaa” esim. Alpro go / Greek style
1 dl sokeria
1 tl tlvaniljasokeria
6 dl pakastemarjoja esim. mustikoita, vadelmia, mansikoita
Valmistus
- Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele piirakkavuoka.
- Sekoita kuivat aineet. Nypi joukkoon kookosöljy. Lisää vettä 1 tl kerrallaan, jotta saat taikinasta kiinteää.
- Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa 10 minuuttia.
- Sekoita sillä välin maidoton “rahka”, sokeri ja vaniljasokeri.
- Kaada “rahka” esipaistetulle pohjalle ja ripottele päälle marjat.
- Paista uunissa 25 minuuttia ja anna piirakan jäähtyä hyvin. Täyte jähmettyy kylmässä.
Tiina Strandberg | My Berry Forest
Vinkki
- Säilytä gluteeniton ja vegaaninen marjapiirakka jääkaapissa hyvin peitettynä. Piirakkapohja jähmettyy kylmässä, joten ota piirakka esille noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.
- Katso leivontavideo tästä