Gluteeniton terveellinen banaanileipä

Gluteeniton terveellinen banaanileipä

Gluteeniton terveellinen banaanileipä on pehmeä ja herkullinen välipala tai naposteltava. Tämä resepti ei sisällä ollenkaan voita tai valkoista sokeria!

AINEKSET

5 rkl kookosöljyä
6 rkl hunajaa (n. 1 dl)
2 kananmunaa
3 dl kypsiä banaaneita (n. 3 kpl, mitä tummempi sitä parempi)
½ dl valitsemaasi maitoa (laktoositon, kaura, soija, kookos)
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljauutetta
½ tl suolaa
1 tl kanelia
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
n. 80 g tummaa suklaata (vähintään 70%)

VALMISTUS

Laita uuni lämpeämään 180-asteeseen. Sulata kookosöljy mikrossa. Lisää hunaja sekä kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito, mausteet sekä banaani ja sekoita. Mittaa joukkoon jauhot ja kääntele sekaisin käyttäen puuhaarukkaa tai nuolijaa. Älä sekoita liikaa! Voit korvata Vaalean Jauhoseoksen esimerkiksi Tummalla jauhoseoksella saadaksesi banaanileivästä kuitu- ja proteiinipitoisamman.

Kaada taikina 1,5 litraiseen leipävuokaan ja ripottele päälle halutessasi kanelia ja suklaan palasia. Paista uunissa 60 minuuttia. Peitä vuoka puolessa välissä foliolla, jotta pinta ei tule liian tummaksi paiston aikana. Anna jäähtyä hetki uunista ottamisen jälkeen ja poista vuuasta. Viipaloi ja pakasta tuoreena tai säilytä ilmatiiviissä rasiassa.

2 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *