Gluteeniton superleipä ja manteliricotta

Gluteeniton superleipä ja manteliricotta

Gluteeniton superleipä ja manteliricotta on terveellinen buusti päivään! Tämän ja monta muuta terveellistä reseptiä aamuun, lounaaseen ja päivälliseen löydät Sanna Hiltusen 7 Päivää Parantavaa Ruokaa -ekirjasta.

AINEKSET

Superleipä
Kuivat ainekset:
4 dl Virtasalmen Viljatuoteen Tumma Gluteeniton Jauhoseos
1 dl (60g) auringonkukansiemen
1 dl (40g) Virtasalmen Viljatuotteen Gluteeniton Kaurahiutale
2 dl (60g) kurpitsansiemen
4 rkl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteeniton Psyllium
1 ½ tl suola

Kosteat:
1 dl (60g) Virtasalmen Viljatuotteen Gluteeniton Pellavansiemen
4 rkl neitsytkookosöljy
1 rkl hunaja
6 dl kuuma vesi

Manteliricotta
100 g kuorittuja manteleita
3 rkl ravintohiivahiutaleita
1 rkl sitruunamehua
¼ tl suola
¼ tl sipulijauhe
vettä

VALMISTUS

Superleipä
Sekoita kuivat ainekset todella hyvin keskenään.

Lämmitä vesi ja lisää siihen kookosöljy, hunaja ja pellavansiemenet. Anna turvota hetki.
Sekoita kuiviin aineksiin ja sekoita todella hyvin. Paras tapa on puristella seos käsin jotta varmasti kaikki kuiva-aines sekoittuu veteen.

Leikkaa leivinpaperista leipävuokaan sopivat palat. Painele massa leipävuokaan tiiviiksi, peitä ja jätä 2-10 tunniksi vuokaan tekeytymään.

Paista 175c uunissa ensin n.40min, nosta sitten leipä hyvin varovasti leivinpaperin avulla pois vuoasta (varo polttamasta käsiä!) ja jatka leivän paistamista ilman vuokaa vielä noin.35min. Anna jäähtyä täysin ennen leikkaamista.

Manteliricotta
Liota manteleita yön yli. Valuta ja huuhtele. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan jotta saat mieluisen koostumuksen (n.3-4rkl)

Sanna Hiltunen | Parantava Ruoka
Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *