Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri lätt british sponge cake
Glutenfri lätt british sponge cake
Publicerad på
Glutenfri lätt british sponge cake
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12-17
bitarTillagningstid
25
minuterGlutenfri lätt british sponge cake är en underbar sommargodis! Marängens sötma och den vita kladdkakans mjukhet är en oemotståndlig kombo!
Ingredienser
- Lera paj
2 dl socker
3,5 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
225 g smör
En nypa salt
4 ägg
- Maräng
2 äggvita
1 dl socker
- Topping
2 dl vispgrädde
Marjoja
Beredning
- Förbered tårtbottnen. Smält smöret och ställ det åt sidan. Blanda alla ingredienser i en skål och tillsätt till sist smöret. Häll smeten i en smord kakform (jag använde en 23 cm stor form).
- Förbered marängen. Separera äggvitorna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret i små omgångar under ständig omrörning. Bred marängen över tårtbottnen. Grädda i mitten av ugnen i 175C i ca 25-30 min. kaka Täck med folie om marängen mörknar för mycket.
- Vispa grädden tills den är skummig. Häll grädden över den avsvalnade kakan. Dekorera med bär.
Njut av den glutenfria lätta brittiska sockerkakan i gott sällskap. Ina Elevant |Glutenfri
Hallå?
Saknar den huvudingrediensen i en kladdkaka, choklad? En kladdkaka är "en chokladkaka som förblir fuktig inuti när den gräddas".
Glad midsommar!
Hej Merja,
Mud cake görs ofta med choklad. Mud cake kan också göras som en light-variant utan choklad. kaka Namnet på kladdkakan speglar det faktum att den förblir fuktig inuti.