Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri lätt british sponge cake

Glutenfri lätt british sponge cake

Glutenfri lätt british sponge cake

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

12-17

bitar
Tillagningstid

25

minuter

Glutenfri lätt british sponge cake är en underbar sommargodis! Marängens sötma och den vita kladdkakans mjukhet är en oemotståndlig kombo!

Ingredienser

Beredning

  • Förbered tårtbottnen. Smält smöret och ställ det åt sidan. Blanda alla ingredienser i en skål och tillsätt till sist smöret. Häll smeten i en smord kakform (jag använde en 23 cm stor form).
  • Förbered marängen. Separera äggvitorna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret i små omgångar under ständig omrörning. Bred marängen över tårtbottnen. Grädda i mitten av ugnen i 175C i ca 25-30 min. kaka Täck med folie om marängen mörknar för mycket.
  • Vispa grädden tills den är skummig. Häll grädden över den avsvalnade kakan. Dekorera med bär.

    Njut av den glutenfria lätta brittiska sockerkakan i gott sällskap. Ina Elevant |Glutenfri

2 Kommentarer

  1. Hallå?

    Saknar den huvudingrediensen i en kladdkaka, choklad? En kladdkaka är "en chokladkaka som förblir fuktig inuti när den gräddas".

    Glad midsommar!

    1. Hej Merja,
      Mud cake görs ofta med choklad. Mud cake kan också göras som en light-variant utan choklad. kaka Namnet på kladdkakan speglar det faktum att den förblir fuktig inuti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.