Gluteeniton vaalea brita-mutakakku on ihana kesäinen herkku! Marengin makeus ja vaalean mutakakun pehmeys on vastustamaton kombo!
AINEKSET
Mutakakku
2 dl sokeria
3 ½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
225g voita
Ripaus suolaa
4 munaa
⠀
Marenki
2 munan valkuaista
1 dl sokeria
Päällinen
2 dl kermavaahtoa
Marjoja
VALMISTUS
Valmista kakkupohja. Sulata voi ja aseta se sivuun. Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään ja lopuksi lisää voi. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (käytin 23cm vuokaa).
⠀
Valmista marenki. Erottele munanvalkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Levitä marenki kakkupohjan päälle. Paista uunin keskitasolla 175C n. 25-30min. Peitä kakku foliolla, jos marenki tummuu liikaa.
⠀
Vatkaa kerma vaahdoksi. Nosta kerma jäähtyneen kakun päälle. Koristele marjoilla.
Ina Elevant | Gluteenitonta