Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton vaalea brita-mutakakku
Gluteeniton vaalea brita-mutakakku
Resepti julkaistu
Gluteeniton vaalea brita-mutakakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
12-17
palaaKypsennysaika
25
minuuttiaGluteeniton vaalea brita-mutakakku on ihana kesäinen herkku! Marengin makeus ja vaalean mutakakun pehmeys on vastustamaton kombo!
Ainekset
- Mutakakku
2 dl sokeria
3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
225 g voita
Ripaus suolaa
4 munaa
- Marenki
2 munan valkuaista
1 dl sokeria
- Päällinen
2 dl kermavaahtoa
Marjoja
Valmistus
- Valmista kakkupohja. Sulata voi ja aseta se sivuun. Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään ja lopuksi lisää voi. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (käytin 23cm vuokaa).
- Valmista marenki. Erottele munanvalkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Levitä marenki kakkupohjan päälle. Paista uunin keskitasolla 175C n. 25-30min. Peitä kakku foliolla, jos marenki tummuu liikaa.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Nosta kerma jäähtyneen kakun päälle. Koristele marjoilla. Nauti gluteeniton vaalea brita-mutakakku hyvässä seurassa.
Ina Elevant | Gluteenitonta