Gluteeniton vaalea brita-mutakakku

Gluteeniton vaalea brita-mutakakku

Gluteeniton vaalea brita-mutakakku on ihana kesäinen herkku! Marengin makeus ja vaalean mutakakun pehmeys on vastustamaton kombo!

AINEKSET

Mutakakku
2 dl sokeria
3 ½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
225g voita
Ripaus suolaa
4 munaa

Marenki
2 munan valkuaista
1 dl sokeria

Päällinen
2 dl kermavaahtoa
Marjoja

VALMISTUS

Valmista kakkupohja. Sulata voi ja aseta se sivuun. Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään ja lopuksi lisää voi. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (käytin 23cm vuokaa).

Valmista marenki. Erottele munanvalkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Levitä marenki kakkupohjan päälle. Paista uunin keskitasolla 175C n. 25-30min. Peitä kakku foliolla, jos marenki tummuu liikaa.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Nosta kerma jäähtyneen kakun päälle. Koristele marjoilla.

Ina Elevant | Gluteenitonta

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *