Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton ja vegaaninen mustikkapiirakka
Gluteeniton ja vegaaninen mustikkapiirakka
Resepti julkaistu
Gluteeniton ja vegaaninen mustikkapiirakka
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
8
kplKypsennysaika
25
minuuttiaGluteeniton ja vegaaninen mustikkapiirakka on täynnä kauran lempeää makua! Mikä sen herkullisempi yhdistelmä kuin mustikat ja kaura.
Ainekset
- Pohja
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Luomu Pikakaurahiutaleita
1 tl jauhettua kardemummaa
0,25 tl suolaa
80 g pehmeää vegaanista margariinia
80 g fariinisokeria
- Täyte
0,5 dl paksua natural tai vanilja soijajogurttia
1 rkl maissitärkkelystä
3 rkl fariinisokeria
2 dl kotimaisia pakastemustikoita tai tuoreita mustikoita
Valmistus
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa n. 11 x 22 cm suorakaiteen muotoisen vuoan pohja leivinpaperilla.
- Sekoita kulhossa kuivat aineet: jauhoseos, kaurahiutaleet, kardemumma ja suola.
- Vatkaa toisessa kulhossa pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi, noin parin minuutin ajan. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita kauhalla tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa uunissa 5 minuuttia.
- Sekoita jogurtti, maissitärkkelys ja sokeri. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle. Ripottele päälle mustikat ja paista vielä 20-25 minuuttia tai kunnes piirakan päällys näyttää hyytyneeltä ja reunat kullanruskeilta.
- Anna piirakan jäähtyä vuoassa noin 20 minuuttia. Gluteeniton ja vegaaninen mustikkapiirakka jähmettyy hyvin leikattavaksi, kun pidät sitä noin 30-60 minuuttia kylmässä.
Tiina Strandberg | My Berry Forest
Hei nämä teidän reseptit ovat innostavia koska niissä on munattomia ja vegaanista mutta voiko olla teillä diabeetikolle reseptiä missä korvataan sokeri vaikka banaanisoseella
Hei Sisko,
Kiitos kommentista ja hyvästä vinkistä! Saa nähdä mitä me saamme aikaiseksi 🙂
Diabeetikko laskee insuliiniannosteluunsa hiilihydraatit, eli mainitusta vaihdoksesta ei olisi hyötyä. Lisäksi raa’an banaanin tärkkelys ei ole kypsynyt, joten vaikka sen käyttö olisi banaaneista diabeetikolle ideaali, se ei lisää sitkoa eikä makeutta. Leivontaan käytettävä kypsätärkkelyksinen banaani taas on sokeria vastaava, ja siksi sitä käytetään myös ensiapuna hypoglukemiaan.
Hei,
Tämä onkin hyvä tarkennus!